Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Jiří Bartoška (67) má rakovinu!
Zdielať na

Jiří Bartoška (67) má rakovinu!

Zdroj: blesk.cz

Najhoršie obavy sa naplnili. Herec a šéf karlovarského festivalu Jiří Bartoška má rakovinu uzlín. Po dohode s hercom to oznámila Fakultná nemocnica v Motole, kam herec dochádza na chemoterapiu. Na rovnakú chorobu bohužiaľ zomrel textár a herec Jiří Grossman, ktorý odišiel keď mal iba tridsať rokov.

Fakultná nemocnica v Motole po dohode so samotným Jiřím Bartoškom oznámila verejnosti, že herec trpí zhubnou chorobou. Rakovina postihla lymfatické uzliny v mediastine. Ďalšie informácie o hercovom zdravotnom stave však poskytovať nebude.

Herec kvôli svojej chorobe nedávno zrušil všetky svoje predstavenia v Divadle Bez zábradlí. V súčasnej dobe taktiež bez neho prebiehajú prípravy 50. ročníka filmového festivalu Karlovy Vary. Bartoškovi naviac pred pár dňami zomrela svokra.

blesk.cz

Hodgkinova choroba je zhubné nádorové ochorenie lymfatických uzlín, ktoré je dnes vďaka moderným liečebným postupom v mnohých prípadoch vyliečiteľné.

Na túto, vtedy neliečiteľnú chorobu zomrel český herec a textár Jiří Grossman, naopak zakladateľ Microsoftu Paul Allen sa vďaka rádioterapii vyliečil.

Najčítanejšie