Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Oslavu talianskej módy si nenechala ujsť Hurley (48) ani Campbell (43)
Zdielať na
Móda

Oslavu talianskej módy si nenechala ujsť Hurley (48) ani Campbell (43)

Talianska móda je svetoznáma, no nebolo tomu tak vždy. Hoci ju už roky vyhľadávajú najznámejšie osobnosti, talianske módne domy čelia kríze. Na otvorení tejto sezóny nechýbali najznámejšie tváre zo svetových prehliadkových mól.

"Myslím si, že je to skutočné remeselné majstrovstvo, ktoré robí talianske produkty atraktívne. Potom je to aj ich vysoká kvalita a tiež je tam stále niečo, čo sa celkom nedá opísať slovami," myslí si módny návrhár Tom Ford.

To, čo návrhár Tom Ford nevedel vyjadriť slovami, vystihla herečka Elizabeth Hurley, ktorá módu talianskych dizajnérov vyhľadáva. "Milujú ženské telo a milujú ženy a tiež sa im páči robiť ženy  úžasnými. Schvaľujem to," hovorí modelka.

Výstava Glamour talianskej módy rokov 1945 až 2014 je trochu netradičnou prehliadkou, pretože ponúka retrospektívny pohľad na taliansky textilný priemysel od čias Giovani Battistu Giorginiho až po súčasných návrhárov Domenica Dolce, Stefana Gabanu, Valentina...

"Ak Christian Dior je oceňovaný ako svetový propagátor francúzského štýlu a módy, myslím si, že jeho talianskym ekvivalentom je práve Giorgini. Práve on dostal taliansku módu do sveta a ako prvý upriamil na ňu pozornosť," dodáva kurátorka výstavy Sonnet Stanfill.

Pri záplave výrazne lacnejších kópií najmä z ázijských trhov vyhliadky pre renomované módne domy, nielen v Taliansku, nie sú najoptimistickejšie. Dizajnéri však veria, že ich zákazníkov vo svete napokon presvedčí kvalita a nie cena.

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:25!

Zdroj:topstar.sk/Silvia Mabena

Zdielať na