Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Stylista Hornyák (35) vie ohýbať zlato
Zdielať na
Móda

Stylista Hornyák (35) vie ohýbať zlato

Odborník na módu by pokojne mohol byť aj zubárom. Reč je o Mariánovi Hornyákovi z programu Nákupné maniačky.

Marián Hornyák má zlaté ručičky. Tomuto mužovi sa pod rukami ohýba zlato a neodvráva mu ani striebro. Stylista zo šou Nákupné maniačky Marián Hornyák je totiž rodený šperkár! "Vyrastal som v zlatníckej rodine, moja maminka je zlatníčka a robí to 60 rokov," prezradil Marián.

Takže už ako dieťa sa hrával s kamienkami a všakovakými drôtikmi a hoci nikdy nemal ambície stať sa šperkárom, po ukončení gymnázia úspešne ukončil aj umeleckú školu a pokračuje v tom, čo jeho mamina načala. A aké je to byť zlatníkom? Vraj je to podobné, ako zubárčina. "Je to v podstate taká podobná technológia, ak sa to tak dá nazvať a veci ktoré vyraďuje moja zubárka, tak si ich od nej odkupujem a používam tie isté ihly a frézy," hovorí módny stylista.

Jeho zákroky sú ale narozdiel od zubára bezbolestné, hoci ho taktiež počuť keď pracuje a výsledok je krásny. "Veľmi mám rád prirovnanie môjho profesora, ktorý šperk považuje za architektúru tela a v podstate sú to také malé architektonické objekty, ktoré sa nosia na tele," vysvetľuje nadšenie moderátor z Nákupným maniačok.

A navyše jedinečné. Čiže žiadne masovky. Tvorí tak, že zhmotňuje svoje myšlienky, alebo myšlienky niekoho iného. A tak sa nečudujeme že sa v tomto svete dokáže s radosťou stratiť aj na celé hodiny možno až dni!

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:25!

Zdroj: topstar.sk

Zdielať na