Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Victoria Beckham (39) predstavila svoju kolekciu v New Yorku
Zdielať na
Móda

Victoria Beckham (39) predstavila svoju kolekciu v New Yorku

Viac ako stovka módnych návrhárov a medzi nimi aj tie najzvučnejšie mená. Americký New York sa tento týždeň stal módnou metropolou. Zažiarila aj slávna Victoria Beckham. Pozývame vás na desiatky mól, ktoré sa na tejto očarujúcej akcii otvorili.

Módna megašou v New Yorku sa začala dizajnérskou megahviezdou. Diane von Furstenberg síce nie je dvornou návrhárkou žiadnej hollywoodskej celebrity. Zato ju zbožňujú ženy celého sveta. Pred 40-timi rokmi im totiž dala zavinovacie šaty. V roku 1974  bol tento model revolúciou a k zavionovačkám sa dosnes vracajú návrhari celého sveta. 

"Tvorím pre ženy, ktoré chcú byť ženami. Myslím, že mojím poslaním vo svete módy je oslavovať slobodu, posilňovať ženy a ich sebavedomie," vysvetľuje návrhárka Diane von Furstenberg.

Diane mala 26 rokov, keď zavinovacími šatami vstúpila do sveta módy. Zbohatla a v móde sa striktne držala ženskosti. Tohtoročná newyorská módna šou bola pre návrhárku takou retrospektívou do jej tvorby v neutrálnej palete farieb.

"Táto prehliadka znamená pre mňa veľa. Moja tvorba bola od začiatku inšpirovaná balerínami, ich zavinovacími svetríkmi. Práve o nich táto šou je. O balerínach, ktoré zanechali revolúciu v Rusku a vybrali sa do Berlína či Paríža," dodala návrhárka.

Svoju kolekciu na jeseň a zimu 2014 v New Yorku predviedla aj bývalá pop hviezda, Victoria Beckham. Svoje výtvory si Victoria prezrela s dcérou Harper na kolenách a jej tipom sú hlavne plisované blúzky a sukne.

Z úplne iného súdku ako klasická Victoria Beckham sú návrhári z módneho domu Herve Leger. Návrhárske i manželské duo Azria sa zapozerali spolu do budúcnosti. Experimentovali s materiálmi, no nie zo siluetou. Zostali verní šátám na telo, ktoré sú defacto synonymum pre dom Herve Leger už od roku 1980, kedy ich po prvý krát ponúkli na mólach. "Uvidíte korzety, veľa korzetov. Digitálne textúry na látkach, kombinovanie materiálov a tiež sme použili prírodné motívy. Napríklad naskenované perá na materiály. Táto kolekcia je o žene budúcnosti," upresnila návrhárka Lubov Azria.

Futuristickú kolekciu manželia ozvláštnili rafinovanými výstrihmi a luxusnými strapcami. Aj v budúcnosti by podľa nich mali ženy zostať ženami. 

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:25!

Zdroj: topstar.sk, noviny.sk

Zdielať na