Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mirka Luberdová (29) končí s modelingom!
Zdielať na
Móda

Mirka Luberdová (29) končí s modelingom!

Čím mladšie, tým lepšie. Taký je momentálny trend v módnom priemysle. Modelka Mirka Luberdová už patrí medzi veteránky tohto biznisu a sama priznáva, že to už aj pociťuje.

Modelka čochvíľa oslávi okrúhle narodeniny. "Modelingu sa venujem už od svojich 15," hovorí modelka Mirka Luberdová.

Iba málo modeliek má však to šťastie, aby v tridsiatke ešte dostávajú ponuky, aby predvádzali na mólach či fotili módne editoriály. "Nepočítala som s tým, že v 30-tke sa budem ešte modelingu venovať," dodáva.

Sama modelka si je vedomá toho, že dnes je modeling na úplne inej úrovni ako pred pätnástimi rokmi. "Myslím si, že teraz je to už pre dievčatá ťažšie, lebo je už veľmi veľa modeliek," vysvetľuje.

Väčšinou sú to ešte tínedžerky a keď sa s nimi Mirka stretne, vekový rozdiel pocíti okamžite. "Mám úplne iné problémy ako ony. Ja sa nemusím mamy pýtať, či ma pustí von," vysvetľuje modelka.

Dievčatá, ktoré ju nepoznajú a nevedia, aký je jej životný príbeh vraj reagujú takto. "Aaaaaaaaaaaá, ty máš syna? Teraz vidíš to zdesenie v detských tvárach," smeje sa modelka.

Mirka si vo svojom veku váži každú jednu pracovnú príležitosť. No zároveň priznáva, že svet modelingu je jej čím ďalej tým viac vzdialený. "Nepáči sa mi, kam sa to uberá. Každá fotka je až príliš upravená," vraví. 

Keď začínala ona, fotografi pracovali s bežným filmom a počítačové korekcie neboli také časté. Dnes už na fotografiách nevidíte realitu. Navyše ani modelky už nie sú samé sebou. "Polovica z modeliek má urobené prsia či nos," vraví.

Modelka sa ale týmto smerom uberať nechce.  Pomaly uvažuje nad novými záujmami a jedného dňa sa modelingu asi vzdá úplne. "Už ma táto práva až tak nebaví," uzatvára.

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:20!

Zdroj: topstar.sk/Alexandra Hinková

Zdielať na