Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Harry a Meghan sa pre TOTO chystajú s dcérkou do Británie! Nie je to pokrytectvo..?
Zdielať na

Harry a Meghan sa pre TOTO chystajú s dcérkou do Británie! Nie je to pokrytectvo..?

Archívna reportáž

Aj keď princ Harry spolu s manželkou Meghan pred rokom a pol opustili britskú kráľovskú rodinu na svojej ceste za "slobodou" v USA, a v marci očiernili v talk show Oprah Winfrey britskú kráľovskú rodinu ako sa len dalo a neskôr v samostatnej spovedi Harry ešte všeličo pridal, patriť aspoň čiastočne ku kráľovskému dvoru im zjavne stále vyhovuje. Obaja sa hrdia titulmi vojvodov zo Sussexu a zjavne by chceli stále ostať jednou nohou v monarchii, aktuálne sa tam totiž chystajú s jasným zámerom.

Napriek tomu, že chceli slobodu a pokoj od povinností členov kráľovskej rodiny a tvrdili, že pre Archieho chcú normálny život, Meghan zdramatizovala, že nedostal titul "princ" - hoci naň reálne nemal nárok. A zdá sa, že priblížiť aspoň trochu kráľovskej rodine chcú aj dcérku Lilibet Dianu. Zjavne si Meghan a Harry želajú, aby aj ich deti boli uznávanými členmi kráľovskej rodiny, s nárokmi na trón. Zrejme aj preto chcú dať Lilibet pokrstiť vo Windsorskej kaplnke tak, ako svojho času pokrstili aj staršieho syna Archieho, píše portál Dail Mail.

Odkedy vojvodovia zo Sussexu opustili Britániu, aby našli svoje šťastie a pokoj v rodnej krajine Meghan, sa späť vrátil z páru iba Harry, aj to len trikrát. Raz, ešte vlani na jar, keď sa rozhodovalo o odobratí rôznych povinností odídencom ako starším členom kráľovskej rodiny, v apríli prišiel na pohreb princa Philipa a koncom júna kvôli odhaleniu sochy svojej mamy, lady Di. Meghan si iste uvedomuje svoju neobľúbenosť u mnohých Britov, možno aj preto sa tam doteraz nehrnula, v neposlednom rade bola dobrou výhovorkou pandémie a neskôr tehotenstvo.

Zdá sa, že Meghan a Harry si v prípade príslušnosti ku kráľovskej rodine vyberajú, čo sa im hodí:

​No tentokrát sa chystá do Británie celá rodina. Hlavný dôvod príchodu Meghan do Británie je krst dcéry Lilibet Diany, ktorý by sa mal uskutočniť vo Windsore. Inak ju vraj nemôžu zaradiť medzi následníkov trónu, kde by sa hneď dostala na ôsme miesto. Odsunula by tým princa Andrewa na deviate. "Harry povedal ľuďom, že chcú nechať Lili pokrstiť vo Windsore, rovnako ako jej brata," uviedol pre Daily Mail zdroj z královského paláca. Aj keď situácia zatiaľ nie je ideálna, časom sa to zrejme zlepší, Sussexovci sa nikam neponáhľajú. "Radi počkajú, až to okolnosti dovolia," povedal nemenovaný zdroj s ohľadom na pandémiu. Medzitým sa možno Harry a Meghan dočkajú ocenenia Emmy za talk show s Oprah, ale čaká ich aj práca na ďalších aktivitách, ako napríklad výroba detského kresleného filmu Pearl. V tvorivom tíme tam figuruje na poprednom mieste aj manžel britského speváka Eltona Johna, ktorý ospevoval princeznú Dianu ako kráľovnú ľudských sŕdc a boli si blízki. 

​Čo sa týka samotného krstu, zvláštne maniere mal pár vojvodov zo Sussexu už počas ich pôsobenia v Británii, keď na tajný krst syna pustili iba 25 pozvaných osôb, ktorí museli prejsť zadným vchodom. Chýbala medzi nimi kráľovná Alžbeta II., nevedno z akých dôvodov. "Krst by nikdy nemal byť súkromný. Je to verejná ukážka Božej lásky," uviedol vtedy známy kňaz anglikánskej cirkvi, Nicholas Henshall, pre BBC. Samozrejme, sa toto pravidlo má dodržiavať najmä v prípade kráľovskej rodiny, ktorá cirkev a všetkých Britov reprezentuje. Mená kmotrov sa oznamujú vopred a ich výber rozhodne nie je náhodný. Všetky tradície sa však snažil už pri Archiem párik rebelov popierať. Dokedy sa im to budú v Británii tolerovať, nie je zatiaľ jasné. Možno až princ Charles, po získaní trónu, uvedie všetko na správnu mieru. Zatiaľ vojvodovia zo Sussexu nebudú iste zaháľať, aby získali zo spojenia s kráľovským rodom čo najviac.

Súvisiace články

Najčítanejšie