Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Meghan obvinila otca zo zrady: Archiemu by som nič také nikdy nespravila!
Zdielať na

Meghan obvinila otca zo zrady: Archiemu by som nič také nikdy nespravila!

Archívna reportáž

Okolo vojvodov zo Sussexu je v posledných dňoch poriadne rušno. Dôvodom je kontroverzný rozhovor s Oprah Winfrey, ktorým ešte viac rozjatrili už beztak napäté vzťahy v rodine. Meghan a Harry v ňom obvinili kráľovskú rodinu z rasizmu, klamstva a manipulácie s verejnou mienkou. Vojvodkyňa dokonca priznala, že mala v istom období samovražedné myšlienky a rodina jej odopierala pomoc psychológa. Avšak tam krivdy spáchané na rodičoch malého Archieho nekončia, vojvodkyňa sa v rozhovore pustila aj do svojej vlastnej rodiny.

Meghan Markle v rozhovore s Oprah na americkej stanici CBS nikoho nešetrila a potom, ako obvinila kráľovskú rodinu z rasizmu a manipulácie, sa posťažovala aj na vlastného otca. Správanie Thomasa Marklea označila za zradu, ktorú by ona svojmu dieťaťu nikdy nespôsobila. Narážala na jeho komunikáciu s médiami poza jej chrbát ešte v roku 2018, teda pred veľkolepou svadbou s princom Harrym.

Pár vojvodov zo Sussexu sa za posledné dni postaral o celkom osviežujúcu zmenu, keď sa stali stredobodom záujmu naprieč zemeguľou. Kým sa bežní ľudia pasujú s následkami pandémie, oni spolu s Oprah zaplavili svet spoveďou o ich nešťastnom živote za múrmi paláca a o krivdách, ktoré na nich vraj boli páchané kráľovskou rodinou. Padli však aj závažnejšie obvinenia, keď obaja označili členov kráľovskej rodiny za rasistov, ktorí sú schopní verejnosti nehanebne klamať. Nuž zdá sa, že posledné mosty, ba už asi iba lávky, ktoré ich spájali s Harryho rodinou sú nadobro spálené. Ešte chladnejšie sú však vzťahy Meghan s jej otcom Thomasom, ktorý dokonca nikdy nevidel ani vlastného vnuka Archieho.

Meghan v rozhovore tvrdila, že tým, že svoju rodinu skrývala, sa ich len snažila ochrániť, čo celkom nepochopil jej otec Thomas. Na otázku, či považovala jeho aktívnu spoluprácu s médiami za zradu zo strany otca, odpovedala: "Neviem, či mi je vôbec príjemné o tom hovoriť. Ale ak by sme mali použiť slovo zrada, bolo by to preto, že sme sa ho na to opýtala, tvrdil, že to nie je pravda." Thomas ešte pred ich veľkolepou svadbou s Harrym totiž novinárom tvrdil, že keď sa mu zdravotne priťažilo, jeho dcéra neprejavila ani štipku záujmu o jeho osobu. Podarený otecko tiež tesne pred svadbou zahral spolu s médiami pred verejnosťou veľmi groteskné divadlo, keď ho mali "akože" prichytiť pri skúšaní obleku na svadbu svojej dcéry s britským monarchom.

​Na tú však nielenže nebol pozvaný, ale svojej dcére mal dokonca klamať. "Volali sme mu, pýtali sme sa ho na to, a tvrdil, že to neurobil. Povedali sme mu, že kráľovská rodina by mohla zasiahnuť a ten príbeh v médiach zadusiť. Ale ak to spravím teraz, v budúcnosti by som možno nemohla to isté použiť na ochranu vlastných detí," tvrdila v rozhovore Meghan, s tým, že otec naďalej zatĺkal a zaprisahával sa, že s médiami nekomunikoval. Thomas Markle však pod ťarchou dôkazov svoju chybu neskôr priznal, no obvinil médiá, že ho do spolupráce zmanipulovali. Meghan a Harryho požiadal verejne o odpustenie, avšak ich prijatia sa nedočkal. "Keď sa pozriem na Archieho, myslím na to dieťa a nedokážem si predstaviť, že by som mu vedome bola schopná spôsobiť takú bolesť," zhodnotila smutne správanie svojho otca.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Oprah (@oprah)

Zdôraznila, že rovnako ako jej otca, aj jej matku Doriu prenasledovali zástupcovia rôznych bulvárnych plátkov, avšak ona vždy zaryto mlčala, aby svojej jedinej dcére neublížila. "Dôstojne mlčala a sledovala, čím som si počas tých štyroch rokov prešla," vyzdvihla Meghan svoju matku, ktorá je jej dodnes veľkou oporou a dokonca žije s vojvodami pod jednou strechou a s láskou sa stará o milovaného vnuka. Kráľovská rodina zatiaľ na obvinenia a škandalózne tvrdenia nijaké oficiálne prehlásenie, ale zdá sa, že je to iba ticho pred poriadnou búrkou. Kým v Británii stratil pár azda už aj posledných z tých mála fanúšikov, za veľkou mlákou si, naopak, aj vďaka tomuto rozhovoru postupne získavajú sympatie amerického publika, ktoré je pre ich budúcnosť na výslní kľúčové.

Súvisiace články

Najčítanejšie