Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Meghan priznala samovražedné myšlienky! Harry tvrdí, že ich TÝMTO zachránila jeho mama, princezná Diana!
Zdielať na

Meghan priznala samovražedné myšlienky! Harry tvrdí, že ich TÝMTO zachránila jeho mama, princezná Diana!

Archívna reportáž

Jedna bomba za druhou dopadala počas vysielania talkshow Oprah Winfrey na Buckinghamský palác. Harry a Meghan sa rozhodli, že prelomia mlčanie a prezradili aj veci, ktoré nečakali snáď ani ich najzarytejší fanúšikovia. Mnohí neverili, že vojvodovia sa otvoria aj pri témach, o ktorých sa jednoducho nehovorí. Teda iste v kráľovskej rodine.

Na pohľad dokonalá britská monarchia dostala v nedeľu večer poriadne zabrať. Harry, no najmä Meghan, naložili stáročnej ustanovizni ako "svini do hrantu", hodí sa povedať. Niežeby to kráľovná Alžbeta II. neustála, no iste to nie je nič príjemné. Hoci menovite ona bola spomínaná len v dobrom, predsa len je snáď každému jasné, že za veľkými rozhodnutiami je práva hlava monarchie, hoci skrytá za obvykle zjednodušenú frázu "príkaz z paláca".

Jedno z takýchto "vyjadrení paláca" zaznelo údajne aj v situácii, keď už Meghan nevidela svetlo na konci tunela. Zničená neustálym prenasledovaním, kontrolovaním, neslobodou a ešte aj rečami "o obavách z tónu pokožky Archieho", ktoré vtedy ešte nosila pod srdcom, začala mať tie najčiernejšie myšlienky. "Nevidela som už riešenie. Už som viac nechcela žiť," povedala Meghan so slzami v očiach Oprah.

Odchod od kráľovskej rodiny berú ako "záchranu života". Takto sa Meghan zverila Oprah:

​No keď vyjadrila potrebu skontaktovať sa s odborníkom na duševné trápenie, prišla z paláca len strohé odporúčanie nevyhľadať pomoc s dovetkom: "Nebolo by to dobré pre inštitúciu". Zaspomínala si aj na večer, keď na tom bola psychicky obzvlášť zle, že sa prinútila ísť na premiéru šou Cirque du Soleil. Pred kamerami sa usmievala, no keď sa zhaslo, plakala a stískala Harrymu ruku, až mali biele hánky. "Cítila som, že nemôžem ostať sama z obavy, čo by som mohla spraviť," šokovala Meghan spomienkou na udalosť, keď bola v pokročilom štádiu tehotenstva. 

​Vojvodkyňa zo Sussexu spomenula, ako veľmi sa za tie myšlienky hanbila, no musela sa zveriť Harrymu. "Nechcela som žiť, bola to jasná, skutočná, desivá a neustála myšlienka," vyjadrila sa Meghan o svojich pocitoch. Harry ju vzal po jej úprimnom priznaní do náručia, bol jediný, kto jej pomohol. Neskôr ale spravil ten skutočne zásadný krok, opustil svoju kráľovskú rodinu. "Myslím, že zachránil nás všetkých. Doslova povedal, že si musíme nájsť cestu, pre Archieho, a spravil rozhodnutie, ktoré mi s istotou zachránilo život a zachránilo nás všetkých," povedala dojatá Meghan. No Harry priznal, že bez nej by to nedokázal, on sám bol v systéme uväznený, ako zvyšok jeho rodiny.

​No zároveň dodal, že jedna osoba sa kedysi oslobodila. Aspoň nakrátko sa to podarilo Harryho mame, princeznej Diane. Je presvedčený, že by sa hnevala, keby videla, ako sa situácia vyvinula. "Napokon, všetko, čo by kedy pre nás chcela, by bolo, aby sme boli šťastní," povedal princ o milovanej, tragicky zosnulej mame. Priznal aj to, že aktuálne žijú "len" z peňazí, ktoré mu mama zanechala možno aj presne za týmto účelom, môže ísť o zhruba 12 miliónov eur plus vzácne kúsky z jej pozostalosti. Azda "mohla tušiť, že sa to stane", tvrdí Harry a dodal, že "bez toho by sme toto neboli schopní spraviť", narážajúc na presťahovanie do USA. Meghan tvrdí, že prišla do kráľovskej rodiny veľmi naivne, predstavovala si to tak, ako to poznala z rozprávok. Bola presvedčená, že ju ochránia: "Ľutujem, že som tomu verila". Už je len otázka, nakoľko ľudia uveria jej a Harrymu. Zatiaľ sa zdá, že je to vyrovnané - najmä Britov príliš nepresvedčili, zvyšok sveta prejavuje do značnej miery sympatie.

Súvisiace články

Najčítanejšie