Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Smrť kráľovnej odhalila ďalšie klamstvo Meghan! Otázka je, ako sa s Harrym zachovajú!
Zdielať na

Smrť kráľovnej odhalila ďalšie klamstvo Meghan! Otázka je, ako sa s Harrym zachovajú!

Archívna reportáž

Keď minulý rok vo februári poskytli Harry a Meghan rozhovor Oprah Winfrey, bol to obrovský škandál. Obvinenia najmä zo strany herečky boli vážne, tvrdila, že kráľovská rodina nemá žiadnu empatiu, dokonca sú v nej rasisti a celkovo budila dojem, že bola priam týraná. A dokonca si to mal odniesť aj malý Archie, ktorému podľa nej z rasistických dôvodov odopreli titul princa.

​Už vtedy vyšlo zakrátko najavo, že je to nezmysel a deti Meghan a Harryho jednoducho len nenaplnili podmienky stanovené pre udelenie titulu princa a princeznej, ani oslovenia "Vaša kráľovská výsosť". Nebolo v tom nič osobné, prosto len pravidlá. Smrťou kráľovnej sa to ale zmenilo, píše portál DailyMail.

Syn vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu, Archie Mountbatten-Windsor, je po smrti kráľovnej technicky vzaté princom. Získal teda titul, ktorý mu bol podľa kontroverzného tvrdenia Meghan predtým odopretý kvôli jeho rase. Jeho mladšia sestra Lilibet "Lili" Mountbatten-Windsor má po smrti kráľovnej a po tom, čo sa jej starý otec, princ z Walesu, stal kráľom, tiež právo byť princeznou.

Tento rozhovor bol pre kráľovskú rodinou poriadnou podpásovkou:

​Pravidlá stanovené kráľom Jurajom V. v roku 1917 znamenajú, že Archie a Lili, ako deti syna panovníka, majú teraz aj titul HRH - teda Vaša kráľovská výsosť, ak sa ho rozhodnú používať. Teraz sa Meghan ukáže, ako veľmi sa drží svojich vyjadrení, pokiaľ ide o lesk monarchie.  U Oprah totiž na otázku, či je pre ňu dôležité, aby bol Archie princ, odpovedala, že nie je nijako pripútaná k vznešeným oficiálnym titulom. Povedala, že jej ide iba o "myšlienku, že náš syn nie je v bezpečí, a tiež o myšlienku, že prvý farebný člen tejto rodiny nebude titulovaný rovnakým spôsobom, ako by boli titulované ostatné vnúčatá".

​Pravdou je, že čerstvý kráľ Charles III. v snahe celkovo obmedziť z dôvodu šetrenia počet kľúčových kráľovských titulov, mal v úmysle zabrániť tomu, aby sa Archie stal princom. Na tento účel bude musieť vydať listinný patent, ktorým zmení Archieho a Liline právo byť princom a princeznou. Kým sa tak prípadne stane, tieto tituly im patria bez ohľadu na to, či sa ich rodičia rozhodnú používať alebo nie. Ak sa Harry a Meghan rozhodnú, že Archie a Lili budú nosiť titul princ a princezná, bude to v priamom protiklade s tým, ako Harry vždy hovoril o záťaži vyplývajúcej z titulu. Meghan však u Oprah povedala, že chceli, aby Archie bol princ, aby mal istotu a bol chránený. Už je len otázka, či sa pre tento nepodložený argument rozhodne chopiť šance a pridať svojmu životu opäť trochu viac z lesku kráľovskej rodiny, ktorú odvrhli.

Súvisiace články

Najčítanejšie