Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tajomstvo odhalené! TOTO je osoba, ktorá mala utrúsiť rasistickú poznámku o Archieho farbe pleti!
Zdielať na

Tajomstvo odhalené! TOTO je osoba, ktorá mala utrúsiť rasistickú poznámku o Archieho farbe pleti!

Archívna reportáž

Diskusia o škandalóznom rozhovore vojvodov zo Sussexu a televíznej hviezdy Oprah Winfrey ani štyri týždne po jej odvysielaní neutícha. Ba naopak, zdá sa že, sa k ich vyjadreniam ešte nabaľujú nové "zaručené" informácie z rôznych zdrojov. Avšak meno človeka, na ktorého padlo azda najvážnejšie spomedzi všetkých Meghaniných obvinení, bolo dlho veľkým tajomstvo. Teraz sa však dostalo na verejnosť, kto utrúsil údajnú rasistickú poznámku na adresu farby pleti vtedy ešte nenarodeného synčeka princa Harryho, dnes už takmer dvojročného Archieho.

Veľké tajomstvo okolo mena osoby, ktorá mala vypustiť údajnú rasistickú poznámku je konečne odhalené.  Ako prináša denník Daily Mail, tou osobou mala údajne byť dcéra kráľovnej Alžbety, a Harryho 70-ročná teta, princezná Anne. Avšak podľa autorky mnohých kníh o britskej rodine neboli jej slová veľmi dobre pochopené.

Britská spisovateľka jamajského pôvodu, Lady Colin Campbell, ktorá je zároveň autorkou kníh Skutočná Diana z roku 1998 či Meghan a Harry: Skutočný príbeh z roku 2020 tvrdí, že nemiestnu poznámku na adresu Archieho pleti mala utrúsiť práve princezná Anne. Tá bola odjakživa známa svojou tvrdohlavou a svojskou povahou, avšak expertka na kráľovskú rodinu dodáva, že Anne v skutočnosti nikdy reálne nezáležalo na tom, akú pleť bude mať Archie, či Harryho nová americká nevesta. Skôr sa vraj obávala, či bude Meghan schopná dostatočne rešpektovať členov britskej monarchie. Azda mala na mysli rodinné prostredie a zázemie, z ktorého Meghan pochádza, a tiež možné nepochopenie tradícií a kultúry britskej kráľovskej rodiny.

Meghan a Harry sa takto odviazali pri tanci na jednej z ich ciest, ešte ako plnohodnotní členovia kráľovskej rodiny:

"Princezná Anne bola právom znepokojená skutočnosťou, že ak by manželstvo Meghan a Harryho vydržalo a mali by spolu deti, nastali by obrovské problémy, ale nie kvôli Meghaninej farbe pleti, ale kvôli neschopnosti oceniť kultúrne rozdiely," obhájila princeznú Anne známa spisovateľka s tým, že Harry vraj nesprávne pochopil jej odkaz na slovo kultúra, ktorý si okamžite spojil s farbou pleti. Napokon, od pravdy nebola v tomto zmysle princezná Anna až tak ďaleko, keďže náhly odchod kráľovninho vnuka a pravnuka z paláca je skutočne pre monarchiu veľký problém a poriadna rana pod pás. A to bolo spôsobené práve nespokojnosťou Meghan a jej neschopnosťou prijať, čo úloha členky tak významnej rodiny obnáša.

Princezná Anne je jednou z najpracovitejších a najangažovanejších členov kráľovskej rodiny, známa je však aj svojou rebelskou povahou:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Nedávne neslávne vyjadrenia vojvodov sú už azda iba čerešničkou na torte vzhľadom na skutočnosť, že slávny a vplyvný rod verejne opustil vo všeobecnosti obľúbený člen rodiny. Napriek všetkému sa ale kráľovná Alžbeta II. vyjadrila, že ich obvinenia z rasizmu berie vážne a bude sa nimi zaoberať v súkromí.

​V Buckinghamskom paláci už dokonca prebieha vyšetrovanie pre údajnú šikanu, avšak zo strany Meghan k jeho zamestnancom. Naopak, Meghan sa nechala počuť, že disponuje dôkazmi, ktorá potvrdia pravdivosť všetkých jej slov a tiahne proti mocnej rodine otvorený boj. Podľa dostupných informácií zdroja blízkeho páru vojvodov zo Sussexu, sa princ Harry už stihol spojiť so svojím bratom a otcom, ale to vraj nebolo nijako prínosné a nič nevyriešili. Práve Harry sa tak ocitá v nepríjemnej pozícii, keď musí stáť po boku svojej manželky, ale zároveň sa snaží udržať aspoň korektné vzťahy s členmi svojej vlastnej rodiny, a to navyše pred očami verejnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie