Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ďalší škandál kráľovskej rodiny! Bratranec kráľovnej sa pokúsil o znásilnenie!
Zdielať na

Ďalší škandál kráľovskej rodiny! Bratranec kráľovnej sa pokúsil o znásilnenie!

Archívna reportáž

Člen britskej kráľovskej rodiny by sa mal správať tak, aby šiel ľudom príkladom, no nie každý si je toho vedomý. Aj kráľovnin syn, princ Andrew sa zaplietol do vážneho sexuálneho škandálu, ktorého následkom on aj jeho rodina stále čelia. Zdá sa, že sexuálne delikty nie sú monarchom cudzie, akoby niektorým vplyv a moc stúpli občas do hlavy.

Gróf Simon Bowes-Lyon sa mal podľa informácii denníka Daily Mail dopustiť otrasného sexuálneho útoku v stave opitosti, no ani to ho pred súdom, ktorému sa k činu priznal, nijako neospravedlnilo. Navyše to ani nebol prvý delikt, ktorého sa tento mladý muž za dopustil.

Omladina britskej kráľovskej rodiny sa opäť postarala o poriadny škandál. Tentokrát ho má na svedomí 34-ročný gróf zo Strathmore a Kinghorne, ktorý je zároveň bratrancom z druhého kolena samotnej kráľovnej Alžbety II. Simon Bowe-Lyon sa mal dopustiť sexuálneho násilia na jednej z hostiek zámku, v ktorom prežila svoje detstvo aj Alžbeta, kráľovná matka († 101), ktorej celé meno znie Alžbeta Angela Marguerite Bowes-Lyon. Za svoje neprístojné chovanie ho neminie spravodlivý trest a hrozí mu dokonca väzenie. Fotky z utorňajšieho súdu mladého šľachtica si môžete pozrieť v galérii TU.

Aj princ Andrew sa zaradil medzi čierne ovce britskej kráľovskej rodiny potom, čo čelil vážnym obvineniam zo sexuálneho násilia a pedofílie. Kvôli škandálu sa vzdal svojich kráľovských povinností:

​V noci po podujatí, ktoré ich rodina na zámku v Glamis organizovala, sa mal údajne vkradnúť do jednej z hosťovských izieb a zaútočiť na nič netušiacu spaciu ženu. Obeť svojich opileckých a násilných vášní mal opakovane prudko schytiť a požadovať od nej sexuálny styk. Útok mal trvať až 20 minút, počas ktorých sa snažil žene vyzliecť pyžamo, pritlačil ju o stenu a napriek jej nesúhlasu sa jej surovo dotýkať. Keď sa žene podarilo ubrániť a vyhnať ho z izby, nazval ju "drzou, zákernou a hroznou osobou", ktorá mu nemá kázať čo má a čo nemá robiť vo vlastnom dome.

​Po tom, čo žena zavolala pomoc a násilný čin nahlásila na polícii sa mladý monarcha ku všetkému priznal. Svoj čin oľutoval a ostáva podľa svojich slov nesmierne zahanbený za svoje opilecké výčiny. Za skutok mu hrozí až 5 rokov vo väzení a zápis v registri sexuálnych násilníkov. Nie je to však jeho prvá potýčka so zákonom, v roku 2010 bezohľadnou jazdou na motorke prekročil povolenú rýchlosť o 40 kilometrov a v júni tohto roku mal porušiť platné nariadenie týkajúce sa cestovných obmedzení kvôli COVID-19.

Súvisiace články

Najčítanejšie