Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Billie Eilish: Nenávidela som svoje telo! A teraz VIDEOM odrovnala všetkých hejterov!
Zdielať na

Billie Eilish: Nenávidela som svoje telo! A teraz VIDEOM odrovnala všetkých hejterov!

Archívna reportáž

Už v antickom Grécku sa kládol dôraz na harmóniu krásy tela a duše zároveň. Avšak realita dnešných dní je, zdá sa, celkom iná. Vzhľad a fyzická schránka dostávajú čoraz väčší priestor a na zdravie, charakter či rozumové schopnosti sa častokrát zabúda. Dvojnásobne to, žiaľ, platí v šoubiznise, keď sú umelci mnohokrát vnímaní a hodnotení len na základe ich vzhľadu.

S týmto fenoménom sa rozhodla svojsky zabojovať mimoriadne populárna speváčka, držiteľka štyroch cien Grammy za rok 2019, len 18-ročná Billie Eilish. Poznávacím znamením tejto speváčky, narozdiel od mnohých jej kolegýň, sa stali šaty zahaľujúce jej telo, ako aj texty piesní, ktorými sa snaží ísť viac do hĺbky. V najnovšom videu urobila malú výnimku, no zároveň posiela hejterom jasný odkaz.

Myšlienku vytvoriť tento hudobno-dramatický počin pravdepodobne odštartovala udalosť zo začiatku tohto roka. Speváčka výnimočne zdieľala dovolenkovú fotku samej seba pod sprchou v bikinách, za čo ju niektoré indivíduá označili za pobehlicu. Vo videu sa v prvých minútach objaví od hlavy po päty zahalená a postupne zo seba vyzlieka vrstvy oblečenia. Zároveň hypnotickým hlasom vysiela odkaz všetkým, ktorí na internete poskytujú nevyžiadané názory a súdy.

Billie Eislih dosiahla vo svojich osemnástich rokoch úspech, ktorí sa mnohým nepodarí počas celej kariéry. Na poslednom udeľovaní cien Grammy si odniesla až štyri úlovky a takto vystúpila naživo:

„Poznáš ma? Naozaj ma poznáš? Máš názory na moje názory, na moju hudbu, na moje oblečenie, na moje telo,“ znie v texte krátkeho filmu, ktorý zverejnila len vo štvrtok. „Chceli by ste, aby som bola radšej menšia? Slabšia? Jemnejšia? Vyššia? Chceli by ste, aby som mlčala? Provokujú vás moje ramená? Môj hrudník? Moje brucho? Moje boky? Telo, s ktorým som sa narodila, nie je také, aké by ste chceli?“ pýta sa speváčka do prázdna, zahalená čiernou tmou, obklopená čiernou tekutinou pripomínajúcou smolu. Do nej sa postupne ponára celá.

Pozrite si krátky film, ktorým otvorila Billie pálčivú témy kyberšikany:

Tento príspevok na Instragrame spustil vlnu kritiky a nevyžiadaných názorov, keď ju za fotku v bikinách označili dokonca za pobehlicu:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

been gone

Príspevok, ktorý zdieľa BILLIE EILISH (@billieeilish),

„Hodnotíme ľudí na základe ich konfekčnej veľkosti. Rozhodneme o nich, kým sú, rozhodneme, za čo stoja. Či mám viac alebo menej oblečenia, kto rozhodne, čo to zo mňa robí? Čo to znamená? Je moja hodnota založená len na vašom vnímaní? Tvoj názor na moju osobu nie je moja zodpovednosť,“ uzatvára Billie štvorminútový monológ a pohltí ju smola. Klip mal za jediný deň až 10 miliónov zhliadnutí na jej youtubovom kanáli, odkaz má dosah na minimálne 30 miliónov jej sledovateľov. Asi takto by mali so svojou popularitou hviezdy narábať.

​​Situácia je v dnešnej dobe doslova alarmujúca a internetová šikana začína byť naozaj vážny problém. Je to len týždeň od smrti mladej japonskej športovkyne, iba 22-ročnej Hany Kimura, ktorá si vzala život po tom, čo nezvládal denno-dennú kritiku neprajníkov na sociálnych sieťach. Otrasné komentáre si vyslúžila aj naša tenisová pýcha, Dominika Cibulková.

​Za svoje profesionálne tehotenské akty nafotené objektívom uznávaného fotografa Lukáša Kimličku dostala náklad, za ktorý by sa nehanbili ani ľudia v štvrtej cenovej. Kimlička bol z reakcií natoľko znechutený, že sa rozhodol napísať siahodlhý status na obranu svojej tehotnej kamarátky.

Súvisiace články

Najčítanejšie