Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bartošová (†48) mala životnú poistku na milióny! Vedel o nej Rychtář (56)?
Zdielať na

Bartošová (†48) mala životnú poistku na milióny! Vedel o nej Rychtář (56)?

Iveta Bartošová, ktorá spáchala pred jedenástimi dňami samovraždu, myslela na svojich blízkych. Pre prípad úmrtia sa poistila vysokou životnou poistkou.

Dala sa inšpirovať

Speváčka si svoj život cenila na 3,5 milióna českých korún (približne 128-tisíc eur). Poistku uzatvorila pred rokmi. Informáciu prezradila Bartošovej kamarátka denníku Blesk.

Iveta sa nechala inšpirovať poistkami slávnych. "Listovali sme v časopisoch a ona sa čudovala, ako si niekto môže dať poistiť nohy," opisuje kamarátka. "Potom povedala, že i ona uzavrie poistku. Nie na nohy, ale životnú," dodala.

Mená sa mohli striedať

O poistke pravdepodobne vedel aj vdovec Josef Rychtář. Podľa zdroja denníku deň po smrti Bartošovej kontaktoval jednu z pobočiek poisťovne s dotazom, komu bude suma vyplatená.

Otázkou zostáva, či poistku zhrabne Rychtář. Bartošová mohla v prípade úmrtia uviesť celkom inú osobu. Počas trvania poistky mohla meno zmeniť. V prípade, že neuviedla nikoho, peniaze budú podliehať štandardnému dedičskému konaniu.

Desaťtisíc mesačne

Josef Rychtář sa každý deň zúčastňuje policajných výsluchov. Vyšetrovateľov začala zaujímať aj jeho sestra a syn. V piatok boli vypočutí. Policajti si z vily odniesli zopár vecí na preskúmanie. Doteraz nebol nikto zo smrti speváčky obvinený.

Podrobnosti o vyšetrovaní si môžete pozrieť v priloženej reportáži:

V prípade poistenia smrti na 3,5 milióna korún sa poistné môže pohybovať za hranicou desiatich tisíc korún (365 eur) mesačne. Podľa finančného poradcu záleží na veku, v ktorom je poistka dohodnutá. Je veľmi pravdepodobné, že súčasťou poistky bolo i poistenie trvalých následkov úrazu.

Súvisiace články

Najčítanejšie