Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rychtář (56) ustupuje, na Bartošovej (†48) pohreb pozval Artura aj Štaidla
Zdielať na

Rychtář (56) ustupuje, na Bartošovej (†48) pohreb pozval Artura aj Štaidla

Už ubehlo desať dní od tragickej smrti Ivety Bartošovej (†48) a českú speváčku stále nepochovali. Posun ale predsa len nastal. Vdovec po hviezde speváckeho neba, Josef Rychtář, po dohadoch, scénach a mediálnych prestrelkách, pomaly ustupuje. Na pohreb pozval podľa denníka Blesk aj Ivetinu rodinu. Čo ho prinútilo zmeniť rozhodnutie?

Rychtář cúva

Josef Rychtář najskôr vykrikoval, že pre svoju Ivetu chce veľký pohreb, na ktorom by sa mohli zúčastniť aj speváčkini kamaráti a fanúšikovia. Rodina, na čele s Bartošovej synom Arturom (17), ale bola proti.

Požadovala skromný obrad v rodinnom kruhu. Najlepšie v mestečku Frenštát pod Rohoštěm, odkiaľ speváčka pochádzala, píše denník Blesk

Rychtář začal postupne ustupovať. Najskôr vytlačil smútočné oznámenie aj s menami Ivetinej matky, sestry, brata a syna. Bez ich vedomia oznámil, že posledná rozlúčka so speváčkou bude súkromná.

Zatiaľčo Rychtář vyvesil parte Ivety Bartošovej v pondelok na bránu jej domu v Uhříněvsi, jej mama Svatava ho nechala zhotoviť až dodatočne. Spomienkové parte s fotografiou Ivety vyvesila na námestí vo Frenštáte.

Ivetina hymna

Do pravého horného rohu nechala napísať úryvok z Ivetinej najobľúbenejšej skladby Tichá pieseň.

Krásný den se přede mnou otevřel, já do něj vcházím
Mezi nebem a zemí, tam štěstí není
Je blízko nás a každý je jak svůj strom do země sází
Strom svých nadějí a radostí, strom svých dnů
Tichá píseň zní...


Iveta považovala túto pieseň za svoju hymnu, tvrdí Svatava.

"Dňa 29. apríla 2014 tragicky odišla zo života speváčka, pani Iveta Bartošová. Venujte jej prosím tichú spomienku a prajte jej pokoj jej unavenej duši. Za zarmútenú rodinu maminka," stojí na parte.

Rodina sa od Rychtářovho parte dištancuje. Artur Štaidl, Svatava, Lumír a Ivana Bartošovci prehlasujú, že k žiadnej dohode s pánom Rychtářom o pohrebe ani uložení Ivety Bartošovej nedošlo, a preto s vydaním parte nemajú nič spoločné," uviedla rodina speváčky. Iveta má tak smútočné oznámenia dve.

Rychtář vyvesil parte na dome v Uhříněvsi, pozrite si reportáž:

Správy rodine

Rychtář mal v stredu údajne napísať sms správy Arturovi a ostatným príbuzným. "Informoval v ich, v akom duchu sa bude konať posledná rozlúčka s jeho tragicky zosnulou manželkou. Teraz čaká na odpoveď. Ustúpil takmer vo všetkom. Na čom ale trvá je to, aby sa pohreb uskutočnil v Prahe alebo blízkom okolí," povedal človek z okolia Josefa Rychtářa. 

O tom, že sú prípravy na pohreb v plnom prúde svedčí aj to, že Rychtář trávi každú voľnú chvíľu v pohrebnej službe, ktorá má na starosti poslednú rozlúčku s jeho manželkou. 

Kde bude pochované telo tragicky zosnulej speváčky doposiaľ nie je známe. Vdovec chce Ivetine pozostatky pochovať na cintoríne v Uhřínevsi. "Toto miesto si sama vybrala ako svoj domov. Vychovala tu svojho syna Artura. Keď povedala, že ide domov, išla sem a nie do Frenštátu," povedal Rychtář. 

Kto bude dediť?

Diskutovanou témou je aj otázka dedičstva po Ivete Bartošovej. Zatiaľ nie je jasné, či po Ivete zdedí dom v Uhřínevsi a s ním aj dlhy na hypotéke. Bývať v ňom ale nechce.

Aj vdovec po speváčke, Josef Rychtář, už oznámil, že sa chce vrátiť do vily, v ktorej žije jeho exmanželka Darina.

Podľa vlastných slov Ivetin dom nechce. Ťažko ale povedať, čo spraví, keď mu súd nariadi, aby na polovicu s Arturom zaplatil dlhy za nehnuteľnosť. Viac čítajte TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie