Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Rychtářova (56) tajomná minulosť, ľudia sa ho boja
Zdielať na

Rychtářova (56) tajomná minulosť, ľudia sa ho boja

O Josefovi Rychtářovi sa hovorí ako o majteľovi bezpečnostnej agentúry. Verejnosť sa o ňom dozvedela až v roku 2011, keď sa zoznámil so speváčkou Ivetou Bartošovou. Čo bolo predtým?

Rychtářová minulosť

Josef Rychtář žil v Říčanoch. Bývalí susedia o ňom nechcú vôbec hovoriť. Ako keby sa ho báli, píše portál tn.cz.

"Ľudia ho tu nemajú radi. Mám s tým človekom zlé skúsenosti a nechcem o ňom hovoriť," vyjadrila sa miestna obyvateľka. 

Do domu v Uhřínevsi Ivete nainštaloval bezpečnostný systém. Odvtedy jej bol stále na blízku. Rád sa s ňou ukazoval napríklad aj na miestnom kúpalisku.

Pred rokom 1989 pracoval v miestnom Kovošrote a sám povedal, že za rozkrádanie majetku v socialistickom vlastníctve si aj posedel.

Šikana v škole

Neskôr sa pridal k mestskej polícii. Tam sa dlho neohrial. Hovoriť o ňom dokonca nechce ani jeho kamarát, ktorý mu išiel za svedka.

Ani v škole nebol Josef Rychtář veľmi obľúbený. "Prepadol k nám do triedy. Dokazoval si svoju silu na tých najslabších z nás," spomína Rychtářov spolužiak. 

"Ako trieda sme vždy vstali a zahnali sme ho do kúta. Odvtedy sa správal slušne. Zlomili sme mu bohužiaľ ruku," dodal spolužiak.

Vyšetrovanie pokračuje

Momentálne má Josef Rychtář úplne iné starosti. Polícia ho totiž vypočúva v súvislosti s tragickým úmrtím jeho slávnej manželky.

Podľa polície podiel na tragickej udalosti nemá. Vypočúvali ho však dlhých päť hodín a vyšetrovanie ešte zďaleka nekončí. 

Podrobnosti o vyšetrovaní si môžete pozrieť v priloženej reportáži:

Prípravy na pohreb

V posledných dňoch má toho Rychtář skutočne viac ako dosť. Prípravy na pohreb jeho zosnulej manželky sú v plnom prúde a vyzerá to tak, že nešťastný vdovec predsa len ustupuje požiadavkám Ivetinej rodiny.

Najskôr vytlačil smútočné oznámenie s menami Ivetinej matky, sestry, brata a syna. Od tohto činu sa Bartošovej príbuzní dištancovali. 

Artur Štaidl, Svatava, Lumír a Ivana Bartošovci prehlasujú, že k žiadnej dohode s pánom Rychtářom o pohrebe ani uložení Ivety Bartošovej nedošlo, a preto s vydaním parte nemajú nič spoločné," uviedla rodina speváčky. 

Rychtář vyvesil parte na dome v Uhříněvsi, pozrite si reportáž:

O tom, že pohreb sa blíži svedčí aj to, že Rychtář trávi každú voľnú chvíľu v pohrebnej službe, ktorá má na starosti poslednú rozlúčku s jeho manželkou. 

Kde bude pochované telo tragicky zosnulej speváčky doposiaľ nie je známe. Vdovec chce Ivetine pozostatky pochovať na cintoríne v Uhřínevsi. "Toto miesto si sama vybrala ako svoj domov. Vychovala tu svojho syna Artura. Keď povedala, že ide domov, išla sem a nie do Frenštátu," povedal Rychtář. VIAC TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie