Zatiaľčo Rychtář vyvesil parte Ivety Bartošovej v pondelok na bránu jej domu v Uhříněvsi, jej mama Svatava ho nechala zhotoviť až dodatočne. Spomienkové parte s fotografiou Ivety vyvesila na námestí vo Frenštáte.

Do pravého horného rohu nechala napísať úryvok z Ivetinej najobľúbenejšej skladby Tichá pieseň.

Krásný den se přede mnou otevřel, já do něj vcházím
Mezi nebem a zemí, tam štěstí není
Je blízko nás a každý je jak svůj strom do země sází
Strom svých nadějí a radostí, strom svých dnů
Tichá píseň zní...


Iveta považovala túto pieseň za svoju hymnu, tvrdí Svatava.

"Dňa 29. apríla 2014 tragicky odišla zo života speváčka, pani Iveta Bartošová. Venujte jej prosím tichú spomienku a prajte jej pokoj jej unavenej duši. Za zarmútenú rodinu maminka," stojí na parte.

Na hrobe rodiny Bartošovej sa objaviela tiež kytica, ktorá nesie stužku s nápisom Ivetke, posledné zbohom.

Rodina sa dištancuje

Na rozdiel od vdovca Josefa Rychtářa podpísala mama speváčky len seba a svoju rodinu. Rychtář si drzo dovolil vyrobiť parte aj v mene Ivetinho syna Artura, jej matky a súrodencov, ktorí však o zhotovenom parte nemali ani tušenie.

Hoci Rychtář na oko ustúpil, nie je všetko tak, ako sa zdá. "Artur Štaidl, Svatava, Lumír a Ivana Bartošovci prehlasujú, že k žiadnej dohode s pánom Rychtářom o pohrebe ani uložení Ivety Bartošovej nedošlo, a preto s vydaním parte nemajú nič spoločné," uviedla rodina Ivety Bartošovej denníku Blesk.cz.

Stále ešte nie je jasné, kde sa bude obrad konať. Najskôr hovoril Josef Rychtář o veľkej obradnej sieni v Prahe - Strašniciach. Momentálne sa šušká o rovnakom mieste, ale o malej obradnej sieni.

Rodina by chcela pochovať Ivetu vo Frenštáte, kde leží aj jej otec Karel (†72).

Rychtář vyvesil parte na dome v Uhříněvsi, pozrite si reportáž: