Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
The Prodigy prišlo o frontmana. Speváka (†49) našli mŕtveho v dome
Zdielať na

The Prodigy prišlo o frontmana. Speváka (†49) našli mŕtveho v dome

Archívne video

Frontman skupiny Prodigy Keith Flint zomrel vo veku 49 rokov. Našli ho v jeho dome.

Hovorca polície pre britské médiá povedal, že policajti boli povolaní na adresu Brook Hill po ôsmej hodine rannej. 

​V dome našli muža vo veku 49 rokov a vyhlásili ho za mŕtveho. Ide o speváka skupiny The Prodigy, Keitha Flinta, svojrázneho umelca, ktorý svojím špecifickým účesom strašil deti. 

Závislý

Úctu spevákovi už vyjadrilo množstvo osobností hudobnej scény, okrem iného napríklad Ed Simons s britského dua The Chemical Brothers, ktoré podobne ako The Prodigy tvorí elektronickú hudbu. Flinta označil za skvelého muža. Smútok vyjadrila aj britská speváčka Beverley Knight, podľa ktorej bol Flint dokonalý. "Práve sme stratili titana," napísala na twitteri.

https://www.instagram.com/p/BulgJBZAw5L/

"V najhlbšom šoku a so smútkom môžeme potvrdiť smrť nášho brata a najlepšieho priateľa Keitha Flinta. Skutočného priekopníka, inovátora a legendu. Navždy nám bude chýbať," napísala skupina The Prodigy na svojom twitteri.

Roky bojoval so závislosťou na alkohole a drogách. Trpel silnými depresiami. V minulosti dokonca vyhlásil, že jediný dôvod, prečo ešte nespáchal samovraždu, bolo jeho šesť psov.

Spevák sa preslávil v 90. rokoch so skupinou The Prodigy. Ikonou sa stal najmä piesňou Firestarter, ku ktorej sám napísal text.

Vypočujte si ju TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie