Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vémola má problém! Zásah polície a hrozba 3 rokov basy!
Zdielať na

Vémola má problém! Zásah polície a hrozba 3 rokov basy!

Archívne video

Na zápasníka MMA Karlosa Vémolu (37) doľahli ťažké chvíle. Najskôr aféra s jeho údajnou milenkou, pornoherečkou Rikou Fane (18), potom zdravotné problémy, ktoré ho vyradili z boja o titul so súperom Patrikom Kinclom (33), a aby toho nebolo málo, nedávno bola v jeho Vémolande veľká razia kvôli jeho chovu exotických zvierat.

​Bolo to iste veľké vzrušenie pre obyvateľov ulice a okolia, kde sa nachádza Karlosov Vémoland, keď tam dorazila polícia, aby urobila raziu. "Vyskákalo u neho pred domom niekoľko desiatok ozbrojených mužov. Myslia to smrteľne vážne," uviedol dôveryhodný zdroj pre redakciu eXtra.cz. Majú ísť po ňom colníci na základe podozrenia zo spáchania trestného činu neoprávneného nakladania s chránenými voľne žijúcimi živočíchmi. V jeho prípade sa to konkrétne týka exemplára priamo ohrozeného druhu vyhynutím alebo vyhynutím podľa článku 299, druhého odseku Trestného zákonníka. Ak Vémolovi dokážu jeho porušenie, hrozí mu trest odňatia slobody až na tri roky, zákaz činnosti, vysoká pokuta vo výške niekoľkých miliónov korún, či konfiškácia majetku.

Hoci "Terminátor" všetko zľahčuje, keď to zvádza na udanie nejakého neprajníka pred jeho medzitým už zrušeným zápasom, aby ho vyviedol z rovnováhy, bude to však ale asi predsa len komplikovanejšie. K vyšetrovaniu colníkov malo dôjsť na základe prípadu istého pána P. P. z malého mesta na Chrudimsku, ktorý sa na sociálnej sieti pochválil malým tigrom a tým vzbudil záujem colníkov. S podobným sa pred časom ukazoval aj Vémola. 

Karlos sa rád chváli svojou ZOO:

Počas následného vyšetrovania padlo obvinenie, že dotyčný muž získal tigra od Karlosa Vémolu, ktorý mu mal údajne sľúbiť, že tigra na papieri zlegalizuje prostredníctvom jeho kontaktov. Zápasník mal dostať do Česka tri až štyri mláďatá tigra indického. "Jedno malo ísť P.P., druhé vraj Číňanom, ktorí mali mláďa použiť na čínsku medicínu," tvrdí zdroj. "Colníci zabavili mobil a počítač P. P. a majú dostatok dôkazov vrátane nahrávok. Vémolu teraz vyšetrujú ako faktického podozrivého z pašovania vzácnych zvierat, ktorým hrozí vyhynutie," uviedol ďalšie informácie zdroj.

"Bude zaujímavé, ako vysvetlí pôvod ďalšieho tigra, ktorého ukázal na Instagrame a tvrdil, že si ho od niekoho požičal. Podľa štátnych registrov sa tento rok v Česku narodili len tri mláďatá, dve v ZOO Psáry a jedno u známeho chovateľa Berouska. Je teda jasné, že tieto exempláre sa tu objavili odrazu z ničoho nič," dodal k tomu ešte s uštipačnosťou zdroj. Vémola síce potvrdil, že k razii u neho vo Vémolande na podklade colnej správy došlo, ale doklady má v poriadku a ďalej sa už k prípadu vyjadrovať nemôže.

Najčítanejšie