Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Strach o legendu! Operácia srdca pre vážne poškodenie!
Zdielať na

Strach o legendu! Operácia srdca pre vážne poškodenie!

Archívna reportáž

Kto by to bol býval kedysi čo i len tušil, že aj taký legendárny športovec a jedinečný svalovec, ako slávny hollywoodsky herec a hrdina, bývalý kulturista Arnold Schwarzenegger (73), bude raz v živote musieť zápasiť s chorobou srdca. Tento boj však nevyhráva len vďaka sebe, ale hlavne s pomocou lekárov.

Legendárny kulturista a herec sa snažil tajiť, že od roku 1997 žil s vymenenou pulmonálnou chlopňou. Toto poškodenie srdcovej chlopne je pritom životu nebezpečné. Ďalšiu operáciu srdca absolvoval pred pár rokmi a teraz do tretice. Napriek tejto skutočnosti žije Arnold svoj život naplno. Nebál sa ani zobrať si na plecia úlohu kalifornského guvernéra v rokoch 2003 až 2011, zrejme aby ulahodil ambíciám dynastie Kennedyovcov, ktorého členku si zobral za ženu.

No v máji roku 2011 oznámili spoločne so ženou, Mariou Shriver, smutnú správu o ich rozchode. Vzápätí sa prevalilo, že Arnold splodil s ich bývalou pomocnicou v domácnosti syna. A pre také niečo nie je v katolíckej rodine Kennedyovcov žiadne ospravedlnenie.

Arnold má veľký zmysel pre humor, no nezabúda ani na celoživotné poslanie - robiť osvetu, aby ľudia športovali:

​Arnold ale ani po rozvode nezanedbával svoje deti. A že ich má požehnane, oficiálne šesť. Vďaka svojej dcére Katherine (30) a jej manželovi, hercovi Chrisi Prattovi (41), sa stal prednedávnom po prvýkrát v živote aj dedom. Vnučka dostala meno Lyla Marie. Rodený Rakúšan si váži rodinnú súdržnosť a napriek svojím prešľapom chce byť stále platným členom famílie. Nepochybne aj preto jeho blízkym na ňom veľmi záleží a v poslednej dobe prežívali krušné chvíle. 

Zdanlivo pokojný život Arnolda, ako sa javí na Instagrame, nabral náhly zvrat, keď ho fanúšikovia uvideli na záberoch z nemocničného lôžka. Pod nimi herec ďakoval celému zdravotníckemu tímu kliniky v Clevelande, ktorý sa zúčastnil jeho operácie srdca a následnej rehabilitácie. Tento chirurgický zákrok mal v pláne pre pomaly dosluhujúcu chlopňu z roku 1997, ako prezradil. „Teraz mám tiež novú aortálnu chlopňu,“ pochválil sa. A vďaka dobrému stavu sa už aj poprechádzal po meste. „Cítim sa fantasticky, už som sa bol dokonca prejsť v uliciach Clevelandu a obdivoval krásne sochy,“ čo zrejme môže súvisieť s tým, že mu bola náhrada implantovaná pomocou minimálne invazívneho zákroku pomocou katétra. Veľmi vtipne okomentoval otcov príspevok jeho syn Patrick: "Prosím, dnes nechoď cvičiť!" Zatiaľ sa teda javí, že železný Arnie ostáva neporaziteľný. Milovaný miliónmi fanúšikov po celom svete si môže byť istý, že mu všetci želajú ešte dlhé roky radostného života.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie