Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Prekliatie rodiny Schumacherovcov?! Ďalší jazdec z klanu si zlomil chrbticu!
Zdielať na

Prekliatie rodiny Schumacherovcov?! Ďalší jazdec z klanu si zlomil chrbticu!

Archívna reportáž

Davidova nehoda dopadla, našťastie, oveľa lepšie, ako nehoda jeho slávneho strýka

Bude to už deväť rokov, čo došlo počas vianočnej lyžovačky k príšernej nehode sedemnásobného majstra F1, hviezdneho Michaela Schumachera. Z nehody sa nikdy nespamätal a hoci jeho rodina nezverejnila ani jedinú fotku a informácie o jeho stave sú kusé, je jasné, že je len ležiaci a zrejme ani plne nekomunikuje. No touto vážnou nehodou sa zjavne u Schumacherovcov účtovanie s osudom, žiaľ, neskončilo.

​Synovec Michaela Schumachera si pri víkendovej hororovej nehode zlomil chrbticu, píše portál Motosport. David Schumacher sa v šiestom kole podujatia DTM na Hockenheimringu zrazil s Thomasom Preiningom. Obe autá vyleteli z trate v ôsmej zákrute predtým, ako Dennis Olsen a Rolf Ineichen tiež narazili do bariér a Olsenovo auto nakrátko začalo horieť.

Keďže preteky zastavila červená vlajka, všetci štyria jazdci boli odvezení na lekárske vyšetrenie. Schumacher, syn Michaeolovho brata Ralfa, tiež niekdajšieho jazdca F1, bol pôvodne lekármi poslaný domov, čo potvrdila jeho matka Cora na Instagrame.

Pozrite sa nehodu, ktorá dopadla, našťastie oveľa lepšie, ako sa zdalo:

Teraz však Ralf uviedol, že jeho syn utrpel zlomeninu chrbtice. Povedal to pre magazín Motorsport: "Keď sa David vrátil domov, stále sa sťažoval na bolesti chrbta. Potom sme sa rozhodli ísť do nemocnice v Salzburgu, aby sme mu urobili magnetickú rezonanciu. Ukázalo sa, že má zlomený bedrový stavec. Podľa ošetrujúcich lekárov to pre Davida znamená prestávku približne šesť týždňov".

David bol z nehody frustrovaný, ako napísal na Instagram:

Napriek zlomenine si však Schumacherov stav nebude vyžadovať operáciu. Konkurenčný jazdec Preining však z desivej havárie obvinil práve mladého Schumachera. Jeho matka Cora reagovala na to, že sa do neho pustil na sociálnych sieťach. Napísala: "Davidovi Schumacherovi sa darí dobre, to je najdôležitejšie. Napriek tomu musím povedať, že si absolútne nemyslím, že je v poriadku, aby Thomas Preining zakaždým negatívne komentoval nášho syna bez akejkoľvek sebareflexie. On sám prešliapol volant a nemal svoje auto pod kontrolou. Vždy je jednoduchšie hľadať chyby u iných".

Súvisiace články

Najčítanejšie