Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Lukratívne ČÍSLA! Slafkovský podpísal zmluvu s Montrealom
Zdielať na

Lukratívne ČÍSLA! Slafkovský podpísal zmluvu s Montrealom

​Po tom, čo sa stal Juraj Slafkovský minulý týždeň jednotkou draftu NHL, podpísal s Montrealom Canadiens prvú zmluvu. 18-ročný Slovák dostal nováčikovský kontrakt, ktorý ho zaväzuje na najbližšie tri roky.

Na úrovni NHL si ročne zarobí 855-tisíc dolárov ročne. Každý rok navyše môže dostať 3,5 milióna dolárov na výkonnostných bonusoch a 95-tisíc ako podpisový bonus. Dokopy si teda za tri roky môže prísť košický rodák na 13 350 000 dolárov.

Rovnako rodák z Košíc obranca Erik Černák podpísal nový osemročný kontrakt s Tampou. Vynesie mu celkovo 41,6 milióna dolárov s priemerným ročným platom 5,2 milióna. Černák pôsobí v organizácii Lightning od februára 2017. Bleskom pomohol k dvom triumfom v Stanleyho pohári.

Brankár Jaro Halák si v NHL vyskúša siedmy klub. Slovenský gólman sa sťahuje z Vancouveru. Podpísal ročný kontrakt s klubom New York Rangers. V novom pôsobisku zarobí 1,55 milióna dolárov. V novom pôsobisku vytvorí brankársku dvojicu s Rusom Igorom Šesťorkinom, ktorý získal za výkony v tomto ročníku Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára.

Pre ženu

Najčítanejšie