Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Jágr odmieta nosiť rúško a tvrdí, že pre TOTO sa mu koronavírus vyhne!
Zdielať na

Jágr odmieta nosiť rúško a tvrdí, že pre TOTO sa mu koronavírus vyhne!

Archívna reportáž

Hlavnou témou posledných dní sú tvrdé obmedzenia tak slovenskej, ako aj českej vlády v súvislosti s koronavírusom. U našich susedov je situácia obzvlášť dramatická. V rovnakom duchu sa niesol aj rozhovor s českou hokejovou legendou, Jaromírom Jágrom, ktorý poskytol portálu Blesk.cz.

Český hokejista Jaromír Jágr v rozhovore pre Blesk vyjadril svoj názor na momentálne dianie okolo COVID-19 a s tým súvisiacich opatreniach. Samozrejme sa v nevyhol ani otázkam okolo vzťahu s jeho novou láskou, modelkou Dominikou Branišovou (26). A nebol by to Jarda, aby si aj nezafilozofoval, na smutne aktuálnu téme o živote a smrti, ale aj večnú tému lásky a šťastia. 

Aj Jaromíra Jágra, ako majiteľa hokejového klubu, sa nepochybne dotýkajú prísne nariadenia vlády, ktoré výrazne obmedzujú život, na aký boli všetci zvyknutí. Nesúhlasí s nimi, ale vie, že on to nezmení. Neteší ho hrať pre prázdnymi tribúnami, považuje to za absurdné. „Stále verím, že niekto dostane rozum. Nedokážem si predstaviť, čo by sa stalo, keby sa po konci núdzového stavu nespustil šport. To zabije dva najpopulárnejšie športy v Českej republike,“ varuje hokejová legenda uznávaná nielen v našich končinách, ale aj v zámorskej NHL. „Zakazovať niečo je ľahké, ale čo potom ďalej. Ja môžem byť tiež ten zlý a všetkých v klube vyhodiť, ale čo by som to potom bol za človeka,“ zamýšľa sa nad situáciou šéf klubu Rytíři Kladno.

Jaromir Jágr je vo svojom vlastnom klube zároveň aj hráčom:

​On sám sa snaží žiť bežný život. Trénuje na štadióne, pracuje v kancelárii, kde ho čaká vždy veľa agendy a zvyčajne tam trávi aj mnohé večery. Spolu s ním chodí na štadión aj jeho priateľka Dominika, ktorá rada športuje. „Nič mi nechýba, mám partnerku, ktorú milujem,“ nebál sa vyznať zo svojej lásky k nej. S Dominikou trávi veľa času, a preto si myslí, že ju už dobre pozná. Oceňuje najmä jej nekonfliktnú povahu, ktorú dostal do vienka aj on sám. Dominika je vraj aj dobrá kuchárka, varí veľmi zdravo, čo vyhovuje aj hokejistovi. Občas ale rád zhreší rezňom so zemiakovým šalátom, ktorý vie najlepšie pripraviť jeho mama. O potomkoch zatiaľ neuvažuje, podobne ako jeho mladá priateľka, nerád niečo dopredu plánuje.

Opatrenia sa dotkli aj Jaromíra Jágra a jeho hokejového klubu Rytíři z Kladna. Hokejovú udalosť plánovanou na tento rok bol nútený presunúť na ro 2021:

Na tému rodičov a strachu o nich v čase koronavírusu zafilozofoval: „Toto je téma, o ktorej nechcem veľmi rozprávať. Ja mám na život a smrť iný pohľad než väčšina ľudí. Nechcem robiť zo seba filozofa, ale smrť je to najlepšie, čo tu na tom svete je. Pretože keby nebola, tak nie sme ani my. Teraz nejde o smrť ľudí, ale o všetko živé - zvieratá, rastliny. Ty by si nežil, keby niekto neumrel, pretože by si nemal čo jesť. Bez smrti by nebol život, všetko by bolo rovnaké, nebola by žiadna zmena.“ zamyslel sa Jaromír, ktorý sa ešte nedal na COVID-19 otestovať. Na otázku, prečo tak doteraz neurobil odpovedal humorom jemu vlastným. „Ten vírus ide predsa len na ľudí, nie? Ja som mimozemšťan!“ uzavrel tému s úsmevom.

​Snáď sa mu pliaga vyhne, keďže priznáva, že nie je ani fanúšik rúšok. "Mama ich spočiatku šila, ale ja radšej nikam nechodím, než aby som nosil rúško. To sa nedá. To si radšej ľahnem doma a nikam nejdem," prekvapuje Jágr, ktorý ale nikoho od nosenia rúšok neodhovára, ani zbytočne nekonšpiruje.

Súvisiace články

Najčítanejšie