Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zomrel otec Sagvana Tofiho, kriminalista Dočekal
Zdielať na
Showbiznis

Zomrel otec Sagvana Tofiho, kriminalista Dočekal

Zdroj: archív blesk.cz

Bol legendou českej kriminalistiky a tiež mužom, ktorý priviedol Sagvana Tofiho k herectvu. A nielen to. Emeritný rada Miloslav Dočekal († 74), ktorý v nedeľu popoludní podľahol rakovine pankreasu, známeho leva salónov vychoval. Hoci nebol jeho biologickým otcom, herec mu hovoril otec.

Dočekal vstúpil do života Sagvana Tofiho, keď mu bolo asi osem rokov. Zamiloval sa vtedy do jeho rozvedenej matky a vzal si ju za ženu. Šiesti potom dokonca bývali u starých rodičov v byte 1 + 1 na Pankráci, časom sa ale odsťahovali do väčšieho.

Vychovávať malého Sagvana nebolo nič ľahké. "Ten vám mával problémy. Šéfoval som v tom čase kriminálke, ale keď mi v škole opisovali jeho maléry, krčil som sa pred učiteľkami ako malý chlapec, " povedal kedysi Dočekal.

V puberte na neho ale vyzrel. Práve on ho totiž priviedol k herectvu a to všetko zmenilo. "Priateľ herec Jirka Kodet mi poradil, aby som ho vzal k jeho mamičke, herečke Jiřine Steimarovej, ktorá v tom čase učila herectvo. Zistila, že má talent, a začala ho pripravovať na konzervatórium, kam ho potom tiež prijali, " rozprával pyšne policajný rada.

O nevlastnom synovi potom dokázal rozprávať hodiny rovnako pútavo ako o slávnych prípadoch českej kriminalistiky. "Hovoril som mu:, Až budeš mať známosť, musíš mi ju priviesť, ja ju okuknem a poviem ti, či sa k tebe hodí '," smial sa Dočekal. A Sagvan mu potom skutočne na schválenie priviedol Simonu Krainovú.

Aj napriek tomu, manželstvo sa Sagvanovou matkou nakoniec krachlo, s hercom si zostali blízki. "Je to absolútne rovný chlap, a preto si ho nesmierne vážim. Máme krásny vzťah, a aj keď nie som jeho biologický otec, hovorí mi Sagvan otec, " povedal Dočekal.

Niet preto divu, že herca bolestná strata zranila. "Nehnevajte sa, teraz nemám silu o tom hovoriť," povedal v nedeľu večer v Blesku.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie