Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ivana si zaregistrovala Gottove priezvisko: Čo chystá?
Zdielať na
Showbiznis

Ivana si zaregistrovala Gottove priezvisko: Čo chystá?

Zdroj: archív blesk.cz

Manželka Karla Gotta (76) Ivana Gottová (39) si osem rokov po svadbe s Majstrom podala na Úrade priemyselného vlastníctva prihlášku pre vytvorenie ochrannej známky na svoje meno. A to hneď na štyri stovky rôznych produktov.

Od kozmetických výrobkov cez audiovizuálne diela, oblečenie, bižutériu až po nápoje a podnikanie v reštauračnom biznise alebo v marketingu. Chce snáď žena Karla Gotta podnikať alebo má strach, že niekto jej meno zneužije? - píše blesk.cz.

"Pani Gottová na vašu otázku nebude odpovedať," napísala hovorkyňa rodiny Stolzová.

Výhody

Keby teraz napr. o Ivane niekto napísal knihu, ktorá by niesla v titulku jej meno, a ona s tým nesúhlasila, môže vďaka registrácii na Úrade priemyselného vlastníctva vysúdiť ďaleko viac peňazí ako predtým. A to platí aj o ďalších produktoch, na ktoré sa ochranná známka vzťahuje.

Vo chvíli, keď by chcela so svojím menom podnikať, môže v prípade schválenia ochrannej známky niesť meno Ivany Gottovej napr. oblečenie, auto alebo napríklad parfum.

Bohdalová i Bílá

O registráciu názvu ako ochrannú známku si koncom apríla 2013 požiadala aj herečka Jiřina Bohdalová.

Značku herečka zaregistrovala pre celý rad výrobkov a služieb ako napríklad pre kozmetické výrobky, oblečenie, audio-video nosiče, papierenské výrobky, kuchynské výrobky, nápoje, tabakové výrobky, prevádzkovanie reštaurácie alebo cestovnej kancelárie až po spodnú bielizeň, reklamná činnosť alebo finančné služby. Urobila tak preto, že chcela svoje meno ochrániť pred zneužívaním.

Rovnaký rok si nechala svoje meno registrovať ako obchodnú značku tiež speváčka Lucie Bílá. Nie ale pod svojím pseudonymom, ale pod vlastným menom Hana Zaňáková.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie