Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Štedrý deň Karla Gotta bojujúceho s rakovinou
Zdielať na
Showbiznis

Štedrý deň Karla Gotta bojujúceho s rakovinou

Zdroj: blesk.cz

Najvzácnejší liek. Takýto vianočný darček dostal Karel Gott (76), ktorý bojuje s rakovinou lymfatických uzlín a musel byť na Štedrý deň v nemocnici. Nešlo ale o žiadnu hmatateľnú vec, ale o lásku manželky Ivany a dcér prejavenú priamo pri lôžku.

Podpora rodiny, dotyk milovanej osoby a láskyplný úsmev sú mnohokrát viac ako všetky lieky sveta. V boji so zákernou rakovinou, nevoľnosťami spôsobenými chemoterapiou a pobytom v nemocnici priamo na Štedrý deň je o to cennejšie.

"Vo chvíli, keď človek bojuje s ťažkou chorobou, uvedomuje si, že prioritné je bojovať o život, tak tie ostatné veci samozrejme ako nostalgia, okamihy smútku môžu prísť. Ale to sa dá zmierniť tým, že tá rodina je blízko neho, " povedal českému Blesku psychiater Jan Cimický (67).

A práve tak podporila Majstra, ktorý cez sviatky musel podstúpiť tretiu fázu chemoterapie vo Všeobecnej fakultnej nemocnici na Karlovom námestí, jeho rodina. Zatiaľ čo väčšina rodín okolo siedmej hodiny večer zasadala ku slávnostnej Štedrovečernej večeri alebo už rozbaľovali darčeky pod stromčekom, Ivana (39) s dcérami Charlottkou (9) a Nellinkou (7) niesli do nemocnice spevákovi darčeky a pri lôžku mu urobili dokonalú vianočnú atmosféru.

Čo sa ukrývalo v krásne zabalených škatuliach pre Majstra, si ale rodina nepriala prezrádzať. Najväčšiu radosť mu aj tak urobilo obyčajné pohladenie a ich prítomnosť.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie