Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Gottland znova na predaj: Vila Karla Gotta za 30 miliónov korún
Zdielať na
Showbiznis

Gottland znova na predaj: Vila Karla Gotta za 30 miliónov korún

Zdroj: archív blesk.cz

Znova na predaj je bývalá vila Karla Gotta (76) v Jevanoch. V deň, kedy Slávikovi pri operácii IKEM objavili rakovinu lymfatických uzlín, sa opäť objavila v inzerátoch realitných kancelárií.

V secesnej prvorepublikovej vile už Gott síce desať rokov nebýva, ale aj tak je s ním spojená neviditeľným putom. Dôkazom toho je i ponuka jednej z dvoch realitných kancelárií.

“Ponúkame exkluzívnu secesnú prvorepublikovú vilu, ktorá historicky bola vo vlastníctve todiny Gottovcov. Sám Karel ju užíval až do roku 2005.“

Inzerát tohto znenia bol aktualizovaný 27. októbra, teda v rovnaký deň, kedy spevák podstúpil operáciu dutiny brušnej a lekári mu zistili Non-Hodgkinov lymfóm.

“Východisková cena je tridsať miliónov korún. S tým, že v cene by bolo nejaké dokončenie interiéru v určitých štandardoch podľa vizualizácií. O tom treba rokovať,“ prezradil maklér realitnej kancelárie.

Cena domu bez dokončenia podľa návrhu by podľa neho bola 26 miliónov korún. Pritom ešte vlani v septembri, keď sa nehnuteľnosť objavila na predaj, za ňu majitelia požadovali 45 miliónov korún.

Prekliate miesto

Slávik kúpil vilu koncom 60. rokov s tým, že to malo byť výletné miesto pre rodičov. Keď priamo v Jevanoch spevákovi zomrela matka Marie, vilu navštevoval stále menej. Preto sa tiež rozhodol nehnuteľnosť v roku 1995 predať.

Tri roky potom dom fungoval vďaka podnikateľovi Janovi Moťovskému (41) ako Slávikovo múzeum Gottland. Po jeho záhadnom zmiznutí bolo ale zrušené. Dom až do roku 2011 chátral.

Niet divu, že to Gott nechcel komentovať. “Už mi tá vila dávno nepatrí, nechcem sa o nej baviť,“ zveril sa vlani Blesku.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie