Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Karel Gott má rakovinu, zistili lekári
Zdielať na
Hudba

Karel Gott má rakovinu, zistili lekári

Lekári diagnostikovali Karlovi Gottovi zhubné nádorové ochorenie lymfatického systému, takzvaný Non-Hodgkinov lymfóm. Informovala o tom jeho hovorkyňa Aneta Stolzová.

Zistili to pri operácii náhlej brušnej príhody, ktorú spevák podstúpil minulý týždeň v pražskom Inštitúte klinickej a experimentálnej medicíny.

"Pri operácii mu diagnostikovali Non-Hodgkinov lymfóm ako príčinu stavu. Dnes začal cielenú liečbu tohto ochorenia za použitia najmodernejších prostriedkov a za spolupráce tímu odborníkov. V tejto chvíli sa nedá odhadnúť, ako dlho bude liečba trvať," uviedol vo vyhlásení prednosta I. internej kliniky - kliniky hematológie nemocnice Marek Trněný.

Rešpektovanie súkromia

Klinika žiada o dodržanie všetkých morálnych a etických pravidiel voči pacientovi a nemocnici. Až do odvolania nebude poskytovať žiadne ďalšie informácie.

"Veľmi prosíme všetky médiá o rešpektovanie súkromia môjho muža a veľmi prosím, aby ste s ohľadom na jeho zdravotný stav aj s ohľadom na všetky jeho deti pristupovali ku vzniknutej situácii citlivo a s úctou, ktorú si zaslúži," dodala Ivana Gottová.

Od nedele večera začal Karel Gott cielenú liečbu vo Všeobecnej fakultnej nemocnici v Prahe.

Karel Gott má rakovinu, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie