Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Karla Gotta náhle odviezli do nemocnice, trápi ho srdce
Zdielať na

Karla Gotta náhle odviezli do nemocnice, trápi ho srdce

Ešte v lete Karel Gott všetkých uisťoval, že je jeho zdravotný stav v poriadku. Všetko ale nasvedčuje tomu, že problémy so srdcom, ktoré ho trápia, sú vážne. V utorok večer musel byť podľa serveru TN.cz náhle prevezený do nemocnice. Portálu Blesk.cz sa podarilo zistiť, že je za jeho kolapsom znovu srdcová slabosť.

Karel Gott bol na kardiológiu pražského IKEMu prevezený v utorok popoludní. V nemocnici je s ním podľa informácií portálu Blesk.cz manželka Ivana.

Zdravotný stav speváckej legendy sa zhoršil v júni, keď sa musel podrobiť sérii vyšetrení pod dohľadom lekárskej kapacity, profesora Jana Pirka. Ten v auguste povedal, že je spevákov zdravotný stav dobrý, ale dodal, že by sa mal šetriť.

Operácia chlopne

"Je tam diagnóza určitej srdcovej arytmie, ktorá podľa mňa neznamená nič vážne, pretože ju môže mať každý druhý človek, ale podľa profesora je samozrejmé pri mojej záťaži ju sledovať," povedal k tomu sám Gott.

Podľa portálu sa Karel Gott v krátkom čase podrobí operácii aortálne zúženej chlopne, ktorá bola pôvodne naplánovaná na koniec novembra, avšak kvôli zhoršeniu umelcovho zdravotného stavu sa uskutoční v nasledujúcich hodinách.

Nebude sa vyjadrovať

Gottova hovorkyňa Aneta Stolzová zverejnila prostredníctvom Facebooku vyhlásenie v tomto znení: "Bohužiaľ vám musíme oznámiť, že Karel Gott ruší svoje vystúpenia v najbližšom období. Veľmi ho to mrzí, ale hospitalizácia v nemocnici mu koncertovanie neumožní. Pán Gott sa k svojmu zdravotnému stavu nechce verejne vyjadrovať. Verí, že to pochopíte, a osobitne žiada médiá o ľudskosť, zhovievavosť a slušnosť".

Takto len pred pár mesiacmi odspieval koncert v Tatrách:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie