Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nemecko má obavy o osud Karla Gotta
Zdielať na
Hudba

Nemecko má obavy o osud Karla Gotta

Nemecko má obavy o osud českého speváka Karla Gotta, ktorému lekári diagnostikovali nádorové ochorenie lymfatického systému. Najčítanejší denník Bild priniesol správu o Gottovom ochorení na prvej strane. Užívatelia sociálnych sietí aj spevákovi fanúšikovia v Berlíne dúfajú, že sa Gottovi podarí chorobu prekonať.

"Karel Gott má rakovinu!" hlása titulná strana Bildu. Denník pripomína spevákove zdravotné ťažkosti z minulého týždňa a jeho operáciu, pri ktorej lekári objavili nádorové ochorenie.

"S Karlom to nevyzerá dobre. Bojuje o život," napísal denník s odvolaním sa na priateľa Gottovej rodiny. Obavy o "zlatý hlas z Prahy", ako speváka v Nemecku prezývajú, ale dávajú najavo aj ďalšie denníky.

Maja má rakovinu

Nemeckých fanúšikov speváka správa o jeho ochorení šokovala. "Včielka Maja má rakovinu. V 76 rokoch. Prajem skoré uzdravenie," napísala na Twitter užívateľka menom Pola Lomo. Aj ďalší ľudia sa vyjadrujú na sociálnych sieťach a v komentároch na spravodajských serveroch a vyjadrujú Gottovi podporu.

Gottove ochorenie si všímajú aj obyvatelia Berlína. "Tá správa ma škaredo prekvapila. Čakala som, že Karel Gott bude v poriadku, keď ho minulý týždeň operovali," povedala ČTK päťdesiatročná Simone, ktorá vlastní stánok s novinami. "Držím mu palce, určite to dokáže prekonať," vyjadrila želanie mnohých nemeckých Gottových fanúšikov turistka Lena.

Pozrite si reportáž, ktorú spracovala redaktorka Erika Barkolová:

Súvisiace články

Najčítanejšie