Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Pol roka po smrti Petra Hapku: Čudné manévre s jeho hrobom
Zdielať na
Showbiznis

Pol roka po smrti Petra Hapku: Čudné manévre s jeho hrobom

Zdroj: ahaonline.cz

Geniálny skladateľ stále odpočíva v provizórnom hrobe bez náhrobného kameňa. Petr Hapka (†70) ďalej sní svoj večný sen pod obyčajným dreveným krížom. Zajtra by mu bolo 71 rokov.

Od 4. decembra, kedy rodina uložila ostatky do hrobu v Noutoniciach, už uplynulo pol roka. Ľudia z okolia považujú za čudné, že tak slávny skladateľ ešte nemá náhrobný kameň.

Ten však stále nie je možné usadiť. Čaká sa až sadne hlina. Na vine je aj mierna zima s nedostatkom snehovej pokrývky.

“O tom, kedy bude možné hrob osadiť kameňom a všetkým náležitosťami, nám včas povie hrobár,“ uistila denník Aha! Hapkova exmanželka Ulla Keslerová (64). Priletela z Talianska, kde žije, aby s dcérou Petrou Hapkovou (33) položili v stredu na hrob kvetiny.

“Na otca myslím stále. Neielen deň pred jeho narodeninami. Stále mi veľmi chýba,“ priznala speváčka Petra. V predstihu sa pri Hapkovom hrobe striedali kamaráti. Jedným z nich bol aj rodinný priateľ – maliar, galérista a vydavateľ Václav Florian (42).

Na prvé výroie smrti Petra Hapku pripravil textár Michal Horáček (62) koncert s názvom Petr Hapka žije. Vystúpia na ňom napríklad Lucie Bílá (49), Vojta Dyk (29), Ondřej Ruml (32), František Segrado (60) či Lenka Nová (41).

Hapkovu dcéru Petru ale prekvapivo neoslovil. To by skladateľa určite mrzelo. Bol totiž na dcérino spievanie pyšný. “Nikto mi nevolal,“ priznala Petra Hapková.

Tú to pochopiteľne ranilo, rada by zaspievala svojmu otcovi. “Oslovil som len spevákov, ktorí s nami vytvárali albumy,“ vysvetlil Horáček. “Všetkých potomkov a Petrove ženy pozveme do hľadiska,“ uistil.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie