Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dôvod exekúcie Josefa Rychtářa? Urobil rovnakú chybu ako Iveta
Zdielať na
Showbiznis

Dôvod exekúcie Josefa Rychtářa? Urobil rovnakú chybu ako Iveta

Zdroj: blesk.cz

Konečne v tom má jasno. Exekúcia, ktorá prišla Josefovi Rychtářovi (56), nie je za poničenie majetku Domenica Martucciho (38), ale kvôli neplateniu zdravotného poistenia. Toto isté postihlo tesne pred smrťou taktiež Ivetu Bartošovú (†48).

“Prišiel mi exekučný príkaz, že dlhujem 30 tisíc korún na zdravotnom poistení, vrátane sankcií a poplatku pre exekútora," prezradil Blesku vdovec po tragicky zosnulej speváčke Ivety Bartošovej - píše blesk.cz.

“V tomto prípade je to oprávnené a okamžite som to dal na poriadok a všetko zaplatil. Keby však išlo naozaj o pohľadávku z Talianska, tak by som s tým mal problém a bránil by som sa súdnou cestou. Pokojne aj na medzinárodnom súde,“ vysvetlil Rychtář.

Nie je to prvýkrát, čo říčanský podnikateľ riešil pohľadávky zdravotnej poisťovne. Taktiež jeho žena Iveta čelila len necelý mesiac pred smrťou exekúcii 80 tisíc korún. Dokonca kvôli tomu bola zaplombovaná jej vila v pražskej Uhříněvsi. K dnešnému dňu je dom stále zaplombovaný.

Plomba

Zaplombovanie znamená, že s nehnuteľnosťou nemožne nijako nakladať (prepisovať ju, darovať, predať), pokiaľ plomba nie je odstránená. Týmto spôsobom väčšinou exekútorský úrad znemožní majiteľovi nehnuteľnosti, aby pred samotnou exekúciou mohol s ňou nakladať.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie