Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vdovec po Bartošovej Rychtář: Exekúcia
Zdielať na
Showbiznis

Vdovec po Bartošovej Rychtář: Exekúcia

Zdroj: blesk.cz

Kašle na súdy a pokuty. Teraz sa to Josefovi Rychtářovi (56) pomstilo. S vdovcom po Ivete Bartošovej (†48) bolo začaté exekučné konanie. Prsty v tom má údajne Talian Domenico Martucci (38).

“Pokiaľ naozaj na mňa bola uvalená exekúcia, budem sa brániť, pretože je to nezákonné. Využijem všetky právne kroky a pokojne pôjdem až k európskemu súdu,“ povedal Blesku vdovec, ktorý sa vraj o oznámení exekúcie dozvedel až zo zápisu v katastri nehnuteľností.

“O majetok sa nebojím, táto exekúcia nie je oprávnená, a dokonca zvažujem podať žalobu na pána Martucciho, pretože toto už nie je normálne,“ dodal.

“Dúfam, že tá exekúcia, ktorá je na Rychtářa uvalená, je v môj prospech,“ zveril sa Blesku Martucci, ktorý prostredníctvom svojich právnikov od Rychtářa vymáha 20 tisíc eur ( v prepočte 560 tisíc korún). Ide o čiastku, ktorú vdovcovi určil zaplatiť taliansky súd ako odškodné matke Martucciho, a čiastka bola splatná 15. januára.

Darina má strach

Zatiaľ čo si Rychtář z exekúcie nič nerobí, jeho exmanželka Darina Nová (56) sa desí z toho čo príde. “Prečo má Rychtář exekúciu, pani Darina nevie. Viem len, že jej povedal, nech sa o to nestará, a že s tým ide za právnikom,“ zverila sa Blesku kamarátka Novej.

“Tie Rychtářove dva a pol dvanástiny domu v Říčanoch, na ktoré má po rozvode právo, nie sú jasne vymedzené. Pani Darine, ktorá je väčšinovým vlastníkom, môžu oblepiť v dome čokoľvek. Hovorila mi, že to mala spraviť už dávno, teraz to už rieši právnik,“ dodala.

Presná čiastka, ktorá bude po vdovcovi vymáhaná, nie je zatiaľ známa. “Možno potvrdiť, že podľa verejne prístupného katastra nehnuteľností súd nariadil proti danej osobe exekučné konanie. Toto zatiaľ nie je zapísané v Centrálnej evidencii exekúcií, pravdepodobne preto, že ešte nenadobudlo právnu moc,“ povedala Blesku tlačová hovorkyňa Exekútorskej komory ČR Petra Báčová.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie