Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Rychtářov film o Ivete: Čaká na 100 miliónov korún a Štaidla
Zdielať na

Rychtářov film o Ivete: Čaká na 100 miliónov korún a Štaidla

Zdroj: archív ahaonline.cz

Minulý týždeň všetkých fanúšikov zosnulej speváčky Ivety Bartošovej (†48) potešila správa o príprave jej biografického filmu. Producent musí zohnať 100 miliónov. Taktiež musí zaistiť, aby Artur (18) a Ladislav (69) Štaidlovci prehovorili o Ivetinom živote.

Aj keď sám producent predpokladá, že by do kín na tento film mohlo zamieriť až milión divákov, film sa na svetlo sveta najskôr vôbec nedostane. Problémov je totiž hneď niekoľko.

“Po prvé by celý príbeh musel napísať scenárista, ktorý nie je ovplyvnený mienkou o Ivete a dva roky by obchádzal susedov, kamarátov a ľudí, s ktorými vyrastala. Jedine touto cestou by bolo možné napísať čo najvierohodnejší scenár,“ povedal denníku Aha! producent Zdeněk Kubík, ktorý stojí za filmami Hranaři či Czech Made Man.

archív ahaonline.cz

“Najväčší problém by bol s Arturom a Ladislavom Štaidlom, ktorí tvoria veľkú časť života Ivety Bartošovej a bez ich pohľadu a rozprávania na život speváčky určite film vzniknúť nemôže,“ má jasno producent. Tomu sa po zverejnení informácie o tom, že zatiaľ nie je známy scenárista filmu, začali ozývať najrôznejšie čudné existencie.

archív ahaonline.cz

“Iveta k sebe vždy priťahovala podivínov, tak ma to vlastne ani neprekvapuje,“ dodal Kubík pobavene. Sám dokonca celý projekt považuje za bláznivý nápad, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou stroskotá, a to i na tom, že na tento film treba 100 miliónov korún. Tie sú zatiaľ v nedohľadne.

Josef Rychtář: Iveta by si pravdivý film zaslúžila

archív ahaonline.cz

“Iveta by si zaslúžila, aby o nej vznikol pravdivý film, v ktorom by bolo ukázané, že to v živote nemala ľahké. Som pripravený podieľať sa na scenári. Mnoho zo svojho života mi za tie tri roky nášho spoločného súžitia stačila prerozprávať,“ hovorí so slzami v očiach vdovec Josef Rychtář (56).

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie