Jasno
17°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Vdovec Rychtář ukázal posmrtný oltár: Čo všetko si nechal po Ivete?
Zdielať na

Vdovec Rychtář ukázal posmrtný oltár: Čo všetko si nechal po Ivete?

Zdroj: blesk.cz

Ivetin obraz s čiernou páskou, ktorý bol vystavený u Ivetinej rakvy v deň ejj pohrebu, dominuje celej miestnosti. Josef Rychtář (56) nechal nahliadnuť, kde teraz žije po odchode z domu Ivety Bartošovej (†48) v pražskej Uhříněvsi a návrate k exmanželke Darine Novej (56) do Říčan.

Josef Rychtář sa presťahoval do kôlničky. Býva totiž v domčeku vedľa vily exmanželky Dariny. Prítomnosť tragicky zosnulej speváčky je tu vidieť na každom centimetri. Dokonca je tu aj miesto pripomínajúci svätostánok.

Izbe dominuje urna s Ivetinými ostatkami, spústa anjelov a dokonca kniha Blesku Ztracený život I.B. (hneď v dvoch exemplároch)! “Iveta je tu so mnou a neustále jej tu horí sviečka. Vymieňam ju dvakrát denne. Sú to osemhodinovky, takže 16 hodín horia čajové sviečky. A potom zapaľujem aj veľké s vôňou levandule. Hlavné je, aby boli biele! Tú farbu Ivetka milovala,“ hovorí vdovec so slzami v očiach a pohnutým hlasom.

blesk.cz

Okrem fotky z krematória tu má Rychtář ešte sedem krabíc, ktoré obsahujú Ivetine zvršky, topánky a kozmetiku. Josef ich prechováva kvôli nedostatku miesta v kúpeľni. Spolu so smútočným vencom z umelých ruží a s nápisom “ V očiach slzy máme, na teba spomíname, Ivetka...“ len dokresľujú ponurú atmosféru vdovcovho príbytku.

Všeobecne bolo známe, že speváčka milovala sošky anjelikov. Len pár hodín po tragickej smrti začali ľudia pri jej dome v Uhříněvsi zapaľovať sviečky a klásť anjelikov. V prepravke ich má Rychtář rovných tridsaťtri.

blesk.cz

Spolu s Rychtářem sa potom presťahoval i Ivetin miláčik – mačka, ktorá sa volá Mimin. Po speváčkinej smrti sa stala Josefovým miláčikom. Vykrmuje ji mačacími konzervami, takže teraz váži snáď dvakrát toľko.

Súvisiace články

Najčítanejšie