Oblačno
21°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Vnuk Přemka Podlahu (†76) o umieraní dedka: Čo pred smrťou nezniesol?
Zdielať na

Vnuk Přemka Podlahu (†76) o umieraní dedka: Čo pred smrťou nezniesol?

Zdroj: ahaonline.cz

Ide v stopách svojho dedka. Adam Novotný (24) je reportérom hlavnej spravodajskej relácie na TV Barrandov a kráľ kutilov pre neho bol vždy veľkým vzorom. Aj preto odchod z tohto sveta niesol veľmi ťažko. Novinárom popísal svoje posledné chvíle s blízkym človekom.

Vnuk Přemka Podlahu navštívil dedka tri dni pred jeho smrťou v hospice a snažil sa mu spríjemniť najťažšie chvíle. Umierajúci potreboval, aby na neho niekto rozprával, nezniesol totiž ticho.

“Chcel som ho pre Vianocami rozptýliť. Rozprával som mu o práci, čo je nového, čo som akurát nakrúcal za reportáže a tak. Nemal rád ticho, tak som si k nemu sadol a asi hodinu som na neho rozprával. Držal som ho pritom za ruku, aby mal kontakt s niekým blízkym. Bolo to ťažké, nerozplakať sa, keď vidíte svojho dedka umierať,“ prezradil na webe Sedmičky Adam Novotný.

O smrti dedka sa mladý reportér dozvedel od otca, ktorý mu smutnú novinu oznámil. Adamovi v tej chvíli veľmi pomohla priateľka, a tak podľa vlastných slov spracoval informáciu celkom prirodzene. Napriek tomu ho smrť zasiahla: “Tá situácia nebola dobrá už dlhšiu dobu a to sa podpísalo na nálade celej rodiny. Keďže dedko umrel 23. decembra, tak u nás boli Vianoce naozaj smutné. Na druhú stranu, teraz mu je asi lepšie, posledné týždne na tom naozaj nebol dobre.“

ahaonline.cz

Súvisiace články

Najčítanejšie