Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Hanu Hegerovú (83) po niekoľkých týždňoch prebudili z umelého spánku: Učí sa chodiť
Zdielať na

Hanu Hegerovú (83) po niekoľkých týždňoch prebudili z umelého spánku: Učí sa chodiť

Zdroj: blesk.cz

Je to taký malý zázrak! Zdravotný stav Hany Hegerovej sa nečakane zlepšil, lekári ju pebudili z umelého spánku. Kráľovnú českého šansónu tak mohli prepustiť zo Všeobecnej fakultnej nemocnice na Karlovom námestí v Prahe.

Momentálne je speváčka už v ústavnej liečbe, kde sa postupne dáva dohromady a učí sa chodiť. “Áno. Babička je na tom omnoho lepšie. Chodí a rozhodla sa život nevzdať. Mali sme o ňu strach, ale má tuhý korienok,“ zveril sa Blesku jej vnuk Matouš Heger (40).

Pritom, keď Hegerovú 2. decembra po srdcovej a mozgovej príhode, previezli na ARO, lekári jej zdravotný stav optimisticky nevideli. Uviedli ju do umelého spánku a čakalo sa, či jej organizmus zabojuje. Ani po týždni na tom nebola lepšie a pokus o jej prebudenie vyšiel len na malú chvíľu. Takže nemohla prijať audienciu ani prezidentovi Zemanovi (70). Musel sa uspokojiť s tým, že pošle osobný list a kvetiny.

Pár dní na to ale Hegerová ukázala, čo v nej je za bojovíka a ARO konečne mohla opustiť.

archív blesk.cz

Už aj žartuje

Jedným z tých, ktorý Hanu Hegerovú často navštevuje, je klavirista Petr Malásek (50), ktorý jej robil na koncertoch viac ako dvadsať rokov pianistu a kapelníka. “Vídavam ju pomerne často. Má sa k svetu, komunikuje a chce sa rozprávať. Dokonca aj žartuje,“ zveril sa Blesku. “Je naozaj v pohode. Snaží sa chodiť a dať sa do poriadku po všetkých stránkach. Má nesmierne tuhý korienok, až je to obdivuhodné,“ dodal Malásek.

archív blesk.cz

Súvisiace články

Najčítanejšie