Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Koľká česť! Po Béďovi Bednárikovi pomenujú Terasu muzikálovej slávy
Zdielať na

Koľká česť! Po Béďovi Bednárikovi pomenujú Terasu muzikálovej slávy

Terasa muzikálovej slávy sa bude volať po Jozefovi Bednárikovi. Slávnostný ceremoniál sa uskutoční v piatok 22. augusta v Kúpeľoch Brusno.

Organizátori Muzikálového festivalu Jozefa Bednárika vzdajú hold zosnulému slovenskému režisérovi, ktorého meno nesie tento festival.

Slávnosť na jeho počesť sa uskutoční v piatok 22. augusta, teda v deň prvého výročia jeho úmrtia.

Počas nej premenujú Terasu slávy na Terasu muzikálovej slávy Jozefa Bednárika. Zároveň mu tiež odhalia bustu a časť programu venujú jeho tvorbe.

"Muzikálový festival Jozefa Bednárika je ojedinelé letné festivalové podujatie, ktorého súčasťou bol za svojho života aj on sám. A práve jemu bude venovaný piatkový program. Bude mu tiež odhalená tabuľa a festivalová terasa ponesie názov Terasa muzikálovej slávy Jozefa Bednárika," povedal organizátor festivalu Ján Kubiš.

Siedmy ročník

Siedmy ročník podujatia sa bude konať 22. a 23. augusta v Kúpeľoch Brusno. Na pódiu sa počas neho predstaví viacero umelcov a umelkýň, napríklad Zuzana Kronerová, Štefan Skrúcaný, Karol Čálik, Marián Labuda ml., Ján Gallovič, Eva Pavlíková, Marcela Laiferová, Viktor Horján, Róbert Halák a mnohí ďalší.

Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť aj na Diabolský šansón, teda Sisu Sklovskú, Mirku Partlovú, Andreu Zimányiovú a Zora Laurinca, ktorých budú sprevádzať Cigánski diabli. V piatok zaradia organizátori do programu pásmo Béďov muzikál, ktoré bude kompiláciou Bednárikových diel.

Súčasťou dvojdňového festivalu bude aj súťaž Muzikálový talent 2014, ktorému "Béďo", ako režiséra volali priatelia, v minulých ročníkoch predsedal. Moderátorom podujatia bude herec Roman Pomajbo.

Béďo Bednárik si režíroval aj vlastný pohreb, pozrite si video:

Súvisiace články

Najčítanejšie