Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Jozef Bednárik (†65) nemocnicu odmietal, chcel byť doma...
Zdielať na
Showbiznis

Jozef Bednárik (†65) nemocnicu odmietal, chcel byť doma...

Kolaps divadelného a muzikálového režiséra Jozefa Bednárika, ktorý zomrel vo štvrtok vo veku 65 rokov, bol súborom viacerých okolností. Režisér mal silnú cukrovku a dlhodobé problémy s krvným tlakom. Už v nedeľu sa necítil najlepšie. Návrhy kolegov, že ho vezmú do nemocnice, však odmietal.

Bednárik následne v pondelok skolaboval a o tri dni neskôr skonal v Univerzitnej nemocnici Bratislava. VIAC TU.

"Poznala som ho 45 rokov. Vždy som ho obdivovala, že sa v lete zobral a s jednou košeľou a trenkami prešiel všetky dostupné divadlá, kde sa len dalo. To bola jeho vášeň. Nemal vlastný život, jeho životom boli ľudia v divadle. Na javisku, za oponou i v hľadisku. Zvláštny pocit, keď odchádza jeden z mojej generácie,” napísala na sociálnej sieti Facebook herečka a politička Magda Vášáryová. Svoj smútok vyjadrila aj herečka Eva Pavlíková.

"S úľakom, neveriacky a s hlbokým zármutkom v duši sme prijali správu o náhlom odchode nášho kolegu, priateľa, herca a výnimočného režiséra Jožka Bednárika. Bol obrovský pedant a profesionál, prísny aj cieľavedomý umelec, obdarený niekoľkonásobnou dávkou talentu, pracovitosti a imaginácie. Skromný, vtipný, ironický, krásne zábavný, milovník kníh, hudby a ciest - skutočná osobnosť slovenskej kultúry," spomínajú na Bednárika kolegovia z Divadla Andreja Bagara v Nitre.

Správa o Beďovom úmrtí rozosmutnila aj herca Petra Rúfusa. "On bol úžasný. Vedel každému láskavo vynadať. Niekedy doslova nepublikovateľnými výrazmi. Ale nikto sa neurazil a každý vedel, čo presne chce," spomína. POZRITE SI VIDEO.

Zdroj: SITA, topky.sk, topstar.sk - Martina Karasová

Zdielať na

Najčítanejšie