Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
O tri štart! Jozef Bednárik (†65) režíroval aj vlastný pohreb
Zdielať na
Showbiznis

O tri štart! Jozef Bednárik (†65) režíroval aj vlastný pohreb

Začíname. Ideme na to. O tri štart. Zosnulý režisér Jozef Bednárik týmito slovami odštartoval vlastnú smútočnú rozlúčku na pôde Slovenského národného divadla.

S jedným z najvýznamnejších slovenských divadelníkov sa rozlúčili jeho kolegovia, rodina aj verejnosť. Sálu zaplnili smútiaci hostia do posledného kresla.

Pred vchodom postával zástup ľudí, ktorí sa už do budovy nezmestili, no aj napriek tomu sa chceli s divadelníckou a režisérskou legendou rozlúčiť.

Program poslednej rozlúčky sledovali na veľkoplošnej obrazovke na Hviezdoslavovom námestí. Po skončení programu sa zapisovali do kondolenčnej knihy a prišli sa pokloniť pamiatke Jozefa Bednárika.

Počas programu sa kolegom, rodine, priateľom aj všetkým prítomným niekoľkokrát prihovoril samotný Jozef Bednárik.

V zázname z rozhovoru zosnulý režisér spomínal na detstvo, rodičov, na svoje divadelnícke a režisérske začiatky i na nitrianske divadlo, v ktorom po skončení vysokej školy začínal a do ktorého sa vždy rád vracal.

„Jozef Bednárik svoje sny režíruje. Ja potom dosť snívam aj o tom, že mám 75 kíl alebo 65 a vynáram sa šialene, úžasne, nehanebne oblečený z mora,“ prihovoril sa Bednárik zo záznamu smútiacim v sále SND.

Zdroj: topstar.sk, SITA, tv joj - Samuel Migaľ, Soňa Chotárová

Zdielať na

Najčítanejšie