Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Smutná rozlúčka. Posledné predstavenie Jozefa Bednárika (†65)
Zdielať na
Showbiznis

Smutná rozlúčka. Posledné predstavenie Jozefa Bednárika (†65)

Divadelní kolegovia, rodina aj verejnosť sa v piatok rozlúčia s jedným z najvýznamnejších slovenských divadelníkov posledných desaťročí Jozefom Bednárikom. Posledná rozlúčka s režisérskou osobnosťou bude v historickej budove Slovenského národného divadla (SND) v Bratislave od 10:30.

Umelecký program rozlúčky pod vedením režiséra Jána Ďurovčíka je možné sledovať aj na veľkoplošnej obrazovke na Hviezdoslavovom námestí. Pripravili ju pre smútiacich hostí, ktorí sa z kapacitných dôvodov nedostanú do budovy.

Všetci, ktorí sa prídu s Jozefom Bednárikom rozlúčiť, sa budú môcť jeho pamiatke pokloniť po skončení programu do 13:00.

Na javisku Jozefovi Bednárikovi naposledy svojím umením prídu vzdať hold významné osobnosti zo sveta opery, činohry, muzikálu, baletu i šansónu. Pamiatke umelca sa poklonia na scéne z Mozartovej opery Don Giovanni, ktorú Jozef Bednárik režíroval.

V repertoári Opery SND je od roku 2001. Hold umelcovi za všetkých vzdajú Ľubica Vargicová, Eva Urbanová, Peter Mikuláš, Emília Vášáryová, Dušan Jamrich, herci Divadla Andreja Bagara v Nitre, Katarína Hasprová, Daniel Hůlka, Viktor Horján, Andrea Zimányiová a ďalší.

"Špeciálne budú aj dve vsuvky, jedna tanečná, keďže Beďo tanec miloval, a druhá z jeho prevratnej inscenácie Ježišova matka, z ktorej predvedie Milka Vášaryová monológ. Sem tam zaznie Beďov hlas, takže budeme mať pocit, že je chvíľu s nami," uviedol Ján Ďurovčík pre denník Nový Čas

Zdroj: topstar.sk/SITA/Nový Čas

Zdielať na

Najčítanejšie