Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kate bola opäť skvostná. Čierny protest filmových hviezd nepodporila
Zdielať na

Kate bola opäť skvostná. Čierny protest filmových hviezd nepodporila

Na udeľovaní Britskej filmovej a televíznej akadémie prišli aj princ William (35) s manželkou Kate (36). Tretíkrát tehotná vojvodkyňa žiarila na červenom koberci ako skutočná filmová hviezda. Mala na sebe zelené šaty a spoločne s niekoľkými herečkami tak roztrhala partiu celebrít, ktoré na protest proti obťažovaniu prišli v čiernej farbe.

Udeľovanie cien Britskej akadémie filmových a televíznych umení (BAFTA) ovládla kriminálna dráma Tri billboardy kúsok za Ebbingom.

Snímka uspela v kategóriách Najlepší film, Najlepší britský film a Pôvodný scenár, pričom Frances McDormand ocenili ako Najlepšiu herečku v hlavnej úlohe a Sama Rockwella ako Najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe.

​Podujatie sa konalo v nedeľu v londýnskej Royal Albert Hall. O moderovanie sa postarala po prvý raz Joanna Lumley.

​Filmové hviezdy a režiséri prišli na odovzdávanie cien zladení v čiernom v rámci kampane s názvom Time's Up. Čiernym oblečením vyjadrujú podporu v boji proti sexuálnemu obťažovaniu žien. Mnoho slávnych herečiek ako Jennifer Lawrence, Angelina Jolie či Margot Robbie dodržalo sľub a prišli v čiernej. 

Pozrite si príchod Kate a Williama: 

Dlho sa diskutovalo, či aj vojvodkyňa podporí kampaň a príde oblečená v čiernom. Kate na odovzdávanie cien dorazila aj s manželom Williamom a zažiarila v smaragdovozelených šatách od návrhárky Jenny Packham. 

Vojvodkyňa by čiernymi šatami však porušila kráľovský protokol. Čierna je vyhradená len pre smútočné chvíle. Pravidlo „žiadna čierna“ porušila na oficiálnej akcii len princezná Diana. Na slávnostnú večeru prišla v čiernych šatách odhaľujúcich ramená, za čo si vyslúžila ostrú kritiku. Kate sa podobnej kritike chcela vyhnúť, preto diplomaticky volila smaragdovozelenú, ktorú doplnila čiernym opaskom. 

Súvisiace články