Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bláznivé šaty pre nevesty! Vyrobili ich z toaletného papiera
Zdielať na

Bláznivé šaty pre nevesty! Vyrobili ich z toaletného papiera

Každá nevesta chce byť vo svoj veľký deň ako kráľovná. Preto kladie výrazný dôraz na výber šiat. Nájdu sa však aj vynaliezavé slečny, ktoré na výrobu tých najkrajších šiat použijú toaletný papier.

Do finále sa dostalo 10 súťažiacich z celých Spojených štátov. Všetky mali jedno zadanie - tie najkrajšie svadobné šaty vyrobené len z toaletného papiera. Všetky sa teda stretli v New Yorku, kde porota rozhodla o víťazke. Stala sa ňou Susan Brennan z Michiganu.

"Je to taký štýl dvadsiatych rokov. Majú veľa vrstvenia, lemovania a krajkové vzory. Urobili sme ich tak, aby sa sukňa dala dať dole. Dajú sa potom nosiť ako bežné mini šaty. Pomáhala mi moja mama, spolu sme vymysleli aj názov. Volajú sa romantika v pohybe," rozjíma víťazka.

Víťazkou sa stáva...

Roztrhnúť toaletný papier vôbec nie je ťažké. Preto si aj víťazka pri obliekaní musela dávať veľký pozor. Ako jediná nemala totiž modelku a tak sa na ňu sama zahrala. "Moja modelka ochorela. Musím ale priznať, že to bol bláznivý deň. Bolo náročné tu stáť celý čas, kým ste sa dočkali výsledkov," priznáva.

Víťazka si odniesla desaťtisíc dolárov (viac ako 7 300 eur). Na druhom mieste skončila Katirna Chalifous z Tennessee, ktorá sa súťaže zúčastnila aj v roku 2008, kedy vyhrala. "Pozostávajú z dvoch častí. Chrbát je na spôsob korzetu. Sú neuveriteľne ľahučké a výborne sa v nich cítim. Na svoju svadbu by som ich brala," prezradila modelka.

Peniaze pre rodinu

Katrina Chalifoux

Tretiu priečku obsadila Amber Mills, ktorá použila doslova kus histórie. Na svoje šaty si zvolila toaletný papier vyrobený ešte v roku 1970. Prilepšila si tak o dvetisícpäťsto dolárov (viac ako 1 800 eur), ktoré vyhrala.

"Mám sklerózu multiplex a tak už viac pracovať nemôžem. urobila som to, aby som pre svoju rodinu získala nejaké peniaze. Je to obrovský úspech a ja som veľmi vďačná," priznala Amber.

Do súťaže sa zapojilo so svojimi svadobnými šatami viac ako tisícštyristo návrhárok. Výherkyne okrem finančnej odmeny získali aj doživotné zásoby toaletného papiera.

Súvisiace články