Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Verili by ste? Kate Moss má už 40 rokov
Zdielať na
Móda

Verili by ste? Kate Moss má už 40 rokov

Jedna z prvých topmodeliek ikona, modla, je práve Kate Moss. Hoci nedosahovala štandardnú výšku modeliek teda 175 centimetrov, svojou prácou, ale tiež rebéliou, sa právom vyšvihla k medzi najobdivovanejšie ženy sveta. Dámy síce nerady rozprávajú o svojom veku, ale Kate Moss, ktorá oslavuje neuveriteľnú 40-ku s tým problém určite nemá. Veď stále vyzerá fantasticky.

Táto žena schody vedúce k úspechu vymenila za výťah - už od svojich 16-tich, keď vstúpila do sveta módy a krásy je ikonou. Jej rebelská tvárička a ešte provokatívnejšie správanie nenechávajú chladnými novinárov. Na titulkách časopisov sa preto neobjavovala len v súvislosti s módou, ale aj pre aférky s mužmi, drogy a svoj extravagantný životný štýl. Hoci svojmu telu dáva zabrať výdatnými porciami alkoholu, jej pleť a výzor sú stále ako v roku 1996, keď sa predstavila ako nová hviezda návrhára Calvina Kleina.

"Kate Moss je moja priateľka a ja za ňou stojím. Toto nie je prvýkrát, čo sa niečo také vo svete stalo. Každý ju odsudzuje a posudzuje príliš tvrdo. Nikoho predsa nezabila. Preto stojím za ňou a podporujem ju v uzdravení," povedala topmodelka Naomi Campbell.

Kate Moss pochádza z Británie a v 90-tych rokoch sa v priebehu pár rokov vyšvihla medzi najlepšie platené modelky sveta, rebríčku v roku 2011 dokonca kraľovala. Najlepšie značky sveta sa o ňu bili, pre kozmetický gigant Rimmel je tvárou už 12 rokov. A nezabudla ani na vlastnú líniu - kozmetiky a oblečenia pod svojím menom.

Osobný život bol rovnako pestrý ako kariéra. Lámača sŕdc Johnyho Deppa vystriedal problémový Pete Doherty a nakoniec si vzala  frontmana z kapely The Kills v roku 2011.  V roku 2002 sa jej narodila dcéra, ktorej otcom je vydavateľ britského časopisu. Drobná Britka mužov fascinovala natoľko, že ju pánske magazíny pravidelne korunovali titulom najsexi žena sveta a sochár Mark Quin na jej počesť vytvoril z rýdzeho zlata 50-kilogramovú sochu s názvom Siréna. Tú si stále spolu s fotografiami môžete pozrieť v Britskom múzeu.

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:20!

Zdroj: topstar.sk/SITA

Zdielať na