Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bartošová (47). Únos to nebol, speváčka je ale úplne mimo
Zdielať na
Móda

Bartošová (47). Únos to nebol, speváčka je ale úplne mimo

Česká polícia naďalej pátra po nezvestnej speváčke Ivete Bartošovej a jej ctiteľovi Zdeňkovi Macurovi, s ktorým minulý týždeň v stredu odišla z domu. Dvojica sa s najväčšou pravdepodobnosťou nachádza v Taliansku.

Polícia však už stiahla Macuru zo zoznamu celoštátne hľadaných osôb, kam sa dostal po tom, čo naňho podal trestné oznámenie Josef Rychtář, ktorého Bartošová opustila.

Ten je totiž presvedčený, že Macura speváčku uniesol. Štátny zástupca však túto teóriu nepotvrdil a Macuru zo zoznamu vyradil, píše iDnes.cz.

Hovorkyňa pražskej polície Andrea Zoulová pre portál Blesk.cz ale poprela, že by sa im Macura prihlásil, ako to tvrdil médiám. "Pretože predpokladáme, že je s Ivetou Bartošovou, snažíme sa ich s pomocou zahraničných kolegov nájsť," uviedla Zoulová.

Macura najnovšie na svojom blogu zverejnil text trestného oznámenia na Rychtářa pre nebezpečné prenasledovanie. Taktiež skritizoval políciu, ktorá podľa neho nekonala dostatočne v prípade údajného domáceho násilia voči Bartošovej. Navrhuje preto školenia, na ktorých by sa policajti lepšie oboznámili s problematikou domáceho násilia.

"Ďalej týmto žiadam policajné riaditeľstvo, aby zaviedlo účinné opatrenia a povinne zaviedlo každý rok školenie pre všetkých príslušníkov polície, aby si pripomínali zákernosť trestného činu domáceho násilia a nebezpečného prenasledovania," napísal Macura, podľa ktorého sa Bartošová bojí polície a predovšetkým Rychtářa.

Macura v minulosti verejne vyhlasoval, že si chce Bartošovú vziať a niekoľkokrát ju navštívil u nej doma. Minulý týždeň však vyhlásil, že Bartošová chcela odísť. "Keď už nepomohla ani polícia, tak sa Iveta obrátila na mňa a ja som ju odviezol. Má rôzne zranenia na hlave. V tejto republike sa bojí doktorov, má z týchto vecí fóbiu a tak si želala odísť preč," uviedol.

Zdroj: Blesk.cz/iDnes.cz, TV JOJ, David Mimra

Zdielať na