Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Plesové inšpirácie, časť 3 - Mária Štraneková
Zdielať na
Móda

Plesové inšpirácie, časť 3 - Mária Štraneková

A teraz niečo pre odvážne a nebojácne dámy. Chystáte sa na ples a neviete čo na seba? Také tie "klasické" večerné šaty nie sú nič pre vás a túžite po originálnom kúsku. Skúste šaty od Márie Štranekovej.

Pamätáte si film Piaty element? Futuristická komédia z dielne Luca Bessona zaujala nie len príbehom, ale aj originálnymi kúskami oblečenia, ktoré mali hlavní hrdinovia oblečené. Iste, Milla Jovovoch sa môže obliecť aj do vreca a bude vyzerať dobre, ale tie strihy... tie sú pamätné.

Nevedno, či aj módna niávrhárka Mária Štraneková má tento film v láske, no jej kolekcia večerných šiat na blížiacu sa plesovú sezónu by pokojne mohla byť inšpiráciou pre filmových kostýmových výtvarníkov. Mladá návrhárka poňala svoje dielo v duchu "užime si, kým sa dá" a je šaty hýria farbami a odvahou.

"V mojej kolekcii dominuje sivá farba symbolizujúca prach, ale oživujú ju farebné látky, ktoré naopak symbolizujú život," hovorí Mária o svojej kolekcii. Okrem netradičných farebných kombinácií využila vo svojej tvorbe aj strihy, ktoré pre tento typ kolekcie nie sú typické. "Súhlasím, že moje modely vyzerajú trošku futuristicky."

Obtiahnuté línie šiat s výraznými detailami, ktoré boli ručne vyrábané polichotia každej štíhlej postavičke. Ak teda túžite po šatách, ktoré ostatným dámam na plese vyrazia dych, inšpirujte sa priloženým videom.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Alexandra Hinková

Zdielať na