Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vzťahy Harryho a jeho otca Charlesa sú na úplnom dne! Harry opäť udrel na citlivé miesto!
Zdielať na

Vzťahy Harryho a jeho otca Charlesa sú na úplnom dne! Harry opäť udrel na citlivé miesto!

Archívna reportáž

Zdá sa, že vzťah medzi budúcim kráľom a jeho mladším synom je definitívne rozbitý na márne kúsky. Princ Charles a princ Harry spolu údajne už dlhé mesiace poriadne nekomunikujú, následník trónu ešte ani nevidel svoju vnučku. A Harry nevynechá žiadnu príležitosť, aby otcovi ešte "priložil".

Princ Charles a jeho syn Harry sa za posledných osem mesiacov "takmer nerozprávali" a ich vzťahy sú "na úplnom dne", píše denník The Sun. Tvárou v tvár sa stretli naposledy na pohrebe vojvodu z Edinburghu pred ôsmimi mesiacmi. Odkedy Harry a 40-ročná Meghan ukončili kráľovské povinnosti a presťahovali sa do USA, medzi nimi prebehlo údajne len niekoľko "napätých" telefonických rozhovorov.

Situácia sa vyostrila, keď Harry v jednom podcaste v USA povedal, že sa presťahoval do Spojených štátov, aby "prelomil kruh bolesti", ktorou trpel aj jeho otec, keď vyrastal. Tento komentár bol vnímaný aj ako útok na kráľovnú a princa Philipa. Ďalšia rana prišla prednedávnom, keď princa Charlesa označil istý spisovateľ za pôvodcu rasistických poznámok z obavy o farbu pleti Archieho, čo tvrdila Meghan v talkshow u Oprah.

Princ Charles má mnohé tajomstvá:

​Princove osobné útoky na otca od Megxitu vytvorili hlbokú priepasť v ich vzťahu a Charlesa "hlboko šokovali a zranili", tvrdia zdroje. Situácia sa ešte zhoršila v nedeľu, keď Harry vyjadril "obavy" o Mahfúza Mareja Mubaraka bin Mahfúza, saudskoarabského magnáta, ktorý je v centre vyšetrovania pre dary charite jeho otca. Zdroje tvrdia, že 73-ročný Charles pri tejto téme "zachováva dôstojné mlčanie" v obave, že verejný spor by mohol poškodiť jeho vládu.  Harry v roku 2013 prijal od Mahfouza dar vo výške 50 000 libier pre jeho charitatívnu organizáciu Sentebale. Miliardár Mahfouz neskôr daroval Charlesovej Nadácii princa 1,5 milióna libier a o niekoľko mesiacov neskôr dostal čestný titul CBE. Charitatívna komisia začala vyšetrovanie.

​V nedeľu Harry uviedol, že prerušil styky s Mahfouzom pre "obavy z jeho motívov". Vo vyhlásení uviedol, že nie je nijako zapojený do toho, čo nazval "škandálom CBE". Priateľ princa z Walesu povedal: "Charles je hlboko šokovaný a sklamaný Harryho najnovším vyhlásením, ktoré v podstate hodilo jeho otca pod autobus".  Tento útok bol škodlivejší ako výpad voči Charlesovým rodičovským schopnostiam, pretože išlo o spochybnenie spôsobu jeho rozhodovania, čo budúceho kráľa poškodzuje oveľa viac. Osobný rozhovor otca so synom by možno pomohol, no pravdou je, že sa nestretli ani v júli, keď prišiel Harry odhaliť sochu svojej matky. Vnučku videl budúci kráľ zatiaľ len cez internet a vnuka nevidel odkedy sa Sussexovci odsťahovali za oceán. Harry s tým evidentne problém nemá. Až dojímavo ale znie vyjadrenie človeka z blízkosti Charlesa: "Má svojho syna veľmi rád a na oplátku sa na Harryho nevykašle. Je to také jednoduché. Nebude sa k nemu pridávať, pretože milovať svojho syna je to najdôležitejšie".

Súvisiace články

Najčítanejšie