Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Šialené sledovanie! Súkromný detektív priznal, že Harryho priam neľudsky prenasledovali!
Zdielať na

Šialené sledovanie! Súkromný detektív priznal, že Harryho priam neľudsky prenasledovali!

Archívna reportáž

O tom, ako to môže strata súkromia ovplyvniť život človeka, vie toho veľa aj princ Harry. Už od ranej mladosti bol terčom mnohých klebiet a prenasledovania paparazzmi, neskôr tomu museli čeliť aj všetky jeho partnerky. Žiaden jeho vzťah nemal dlhé trvanie. Mal obavy, že zostane sám, pokiaľ nestretol sebavedomú Meghan.

Začiatkom tohto mesiaca sa uskutočnila panelová diskusia časopisu Re-Wired o dezinformáciách, ako uviedli v magazíne People. "Dezinformácie sú globálnou humanitárnou krízou. V priebehu rokov som to pocítil osobne a teraz sledujem, ako sa to deje globálne, zveril sa azda najsledovanejší princ sveta. "Najdesivejšie na tom je, že nemusíte byť online, aby vás to ovplyvnilo. Je dôležité uvedomiť si, že tento problém nevznikol na sociálnych sieťach. Od útleho veku som sa učil, že pohnútky zverejňovania nie sú nevyhnutne v súlade s pohnútkami pravdy," zdôvodnil vojvoda zo Sussexu svoj názor.

V dokumentárnom filme BBC Princovia a tlač, ktorý mapuje vzťah Harryho a Williama (39) s médiami, sa vyjadril o ich sledovaní súkromný vyšetrovateľ Gavin Burrows. Priznal, že bol súčasťou "bezohľadnej" mediálnej kultúry, ktorá "okradla" princa Harryho o normálny život. Aby odhalil nejaké skutočnosti, neváhal sa zamerať na Harryho bývalú priateľku Chelsy Davy. Nabúral sa do jej telefónu, pošty, aj mailovej komunikácie a dokonca si prezeral jej zdravotné záznamy, kde hľadal najmä tie o prípadných pohlavných chorobách a potratoch. "Chelsy sa svojim priateľom chválila, kedy sa s ním stretne," povedal detektív. Burrows sa za všetko zároveň ospravedlnil a povedal, že ho to "veľmi mrzí" a že takto konal, "pretože som bol chamtivý, bol som na kokaíne a žil som vo falošnom stave dôležitosti".

Harry je už na bulvár alergický, podal aj nejednu žalobu. Sám pritom ale v médiách chce pôsobiť:

​V dokumente vystúpila aj Roya Nikkhah z denníka The Sunday Times. Myslí si, že pozornosť médií na priateľky princa Harryho bola pre ne stresujúca. "Keď chodíte, alebo uvažujete o svadbe s členmi kráľovskej rodiny, kontrola, ktorú podstupujete, je obrovská. Harryho predchádzajúce vzťahy s Chelsy Davy a Cressidou Bonas neprežili sčasti preto, že ani jedna z nich nechcela znášať takú úroveň mediálnej kontroly," povedala novinárka, ktorá sa špecializuje na kráľovskú rodinu. Harry už vraj začínal byť skeptický. "V tej dobe už bol tridsiatnik. Mnoho jeho priateľov sa ženilo alebo vydávalo, zakladali si rodiny a on sa veľmi bál, že sa mu to možno nikdy nepodarí, pretože si nenájde nikoho, kto by to zvládol," povedala novinárka svoje domnienky o Harryho myšlienkach.

​Keď sa v roku 2016 stretol princ Harry so skúsenou a dobre mediálne podkutou americkou herečkou Meghan, musela mu veľmi imponovať. Ona zas, ako sa to neustále potvrdzuje, túži po mediálnej pozornosti a rada sa predvádza a vyjadruje ku kdekomu a kdečomu. Má aj veľké politické ambície a dvíha sebavedomie aj Harrymu, večne hrajúcemu na kráľovskom dvore druhé husle. Ukazuje sa, že im to ako tímu ide dobre. Dostali sa podľa hodnotenia časopisu People po druhý rok medzi stovku najvplyvnejších osôb sveta. Harry do partnerstva priniesol slávu britskej kráľovskej rodiny a Meghan patričnú drzosť a prieraznosť. Jeden bez druhého by neboli tam, kde sú a nemali by šance ani na ďalší vzostup.

Súvisiace články

Najčítanejšie