Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dorota Nvotová: Prosba o život a veľké rozhodnutie! Nechce synovi zavraždiť mamu!
Zdielať na

Dorota Nvotová: Prosba o život a veľké rozhodnutie! Nechce synovi zavraždiť mamu!

Pred pár dňami herečka, speváčka a muzikantka Dorota Nvotová (39) poriadne vydesila svojicf fanúšikov správou o pľúcnej embólii a hospitalizácii v nepálskej nemocnici. Oditaľ ju nechceli prepustiť pre nepreplatenú liečbu jej poisťovňou, no zdá sa, že veci sa pohli. Dorotu je už vonku, ale namiesto toho, aby odletela domov na doliečenie, zostala v Nepále a so svojimi klientami podstupuje ďalšiu časť cesty. Zaviazala sa ale, že prestane fajčiť, čo bol podľa nej jeden z dôvodov vzniku jej embólie.

Pre Dorotu Nvotovú, ktorá má malého osemročného syna Filipa, bola jej náhla embólia v Nepále veľké memento, píše portál Šarm.sk. Napriek tomu, ze sa roky pohybovala v tejto himalájskej krajine, po mesiacoch pauzy došlo nečakane k problému s krvou. Jej zrazenina spôsobila pľúcnu embóliu, ktorá vážne ohrozila jej život. Iba vďaka rýchlemu prevozu vrtuľníkom do nemocnice nedošlo k najhoršiemu. Nepálski lekári sú v tomto smere odborníci a Dorotu dali do poriadku. Nasledovať by mali ale ďalšie vyšetrenia a rekonvalescencia doma. Ona sa však pre covid bála priletieť domov, no už by mala v týchto dňoch byť na Slovensku, ako napísala na Instagram, po troch týždňoch sa už tešila na syna.

Zostala preto radšej v Nepále a pokračovala v práci sprievodkyne. "Pustili ma pod podmienkou, že sa budem šetriť. Tak sa šetrím. Kým ostatní raftovali, ja som iba sedela na člne. Kým tancovali, ja som sedela. A keď chodili, prenajala som si motorku namiesto invalidného vozíčka a sprevádzala som po meste na motorke,“ priznala odvážna Dorota, ako sa jej darí dodržiavať príkaz lekárov.

Dorota sa nebojí ťažkých tém, jej najnovšia pieseň je spomienkou na Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej:

Veľmi popritom myslí na svojho osemročného syna, ktorý zostal doma. Najskôr sa o neho postaral jeho otec, potom si ho na starosť zobrala jej mama. Tá má o Dorotu veľkú starosť. "S mamou aj so sestrou som v kontakte, boja sa a poučujú ma, čo všetko nesmiem,“ povedala na margo mamy Anny Šiškovej a sestry, režisérky Doroty. Pre ňu je teraz ale prioritou prestať fajčiť. "Som tuhý fajčiar, často lietam a chodím do nadmorských výšok. Takmer všetci mi pomreli na infarkty. Čiže aj genetika," s presvedčením tvrdí táto netradične žijúca svetobežníčka a rebelka. Čo sa týka ale jej syna, snaží sa byť zodpovednou mamou. Práve kvôli nemu sa rozhodla ukončiť svoju závislosť na cigaretách, nie je to však jednoduché.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dorota Nvotová (@nvotovadorota)

"Ide ma rozhodiť od nervov, ale držím sa. Žeriem jak prasa,“ vyjadrila sa k svojmu stavu bez cigariet. Dala si aj termín, dokedy sa musí zdržiavať fajčenia. "Myslela som na svojho syna a na to, že to musím pre neho zvládnuť. Zároveň som prosila Boha, nech ma nechá žiť. A zaprisahala som sa, že nebudem fajčiť, lebo kto som ja, aby som zavraždila Filipkovu mamu?“ zverila sa so svojimi pocitmi, ktoré jej možno raz aj zachránia život. "O desať rokov bude dospelý, zapálim si, možno sa odsťahujem do Nepálu… Dovtedy zaťať zuby, držať krok a tešiť sa z každodenných maličkostí a zo synovej blízkosti,“ upresnila čas, dokedy plánuje ostať bez svojich milovaných cigariet. No ako by mohli potvrdiť mnohí fajčiari, aj to najväčšie odhodlanie má pri tejto závislosti často veľmi krátku životnosť. Snáď bude Dorota ten lepší prípad.

Súvisiace články

Najčítanejšie