Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Paulíne Fialkovej už praskli nervy, Cibulková jej poslala jasný odkaz!
Zdielať na

Paulíne Fialkovej už praskli nervy, Cibulková jej poslala jasný odkaz!

Na rýchlostné preteky 2. kola Svetového pohára vo švédskom Östersunde rozhodne nebudú v dobrom spomínať slovenské reprezentantky na čele Paulínou Fialkovou (29). Tá skončila až na 100. mieste, jej sestra Ivona na 75. a Mária Remeňová na 82. pozícii na výsledkovej listine.

Z trojice slovenských reprezentantiek v biatlone je to práve Paulína Fialková, do ktorej zrejme slovenskí priaznivci tohto zimného športu vkladali najväčšie nádeje. V nejedných pretekoch ešte po boku Anastastie Kuzminovej dokázala podávať fantastické výkony a tak nejako sa počítalo s tým, že bude jej nasledovateľkou. No prišli aj ťažšie dni a horšie výsledky a ako je zrejmé, to sa na Slovensku neodpúšťa.

Ako potvrdí azda každý slovenský športovec, nevďak patrí tak nejako k našim národným črtám. Kým úspech je všetkých, neúspech je jednotlivca a, žiaľ, mnohí majú pocit, že mu to ešte musia dať poriadne pocítiť. Nie je jasné, či si niektorí myslia, že športovcov, ktorí celý život drú a snažia sa reprezentovať, neúspech teší a výsledky sú im ukradnuté, no svedčí to len o hlúposti ľudí, ak by takto premýšľali.

Cibulková sa v kariére prepracovala až k titulu majsterky sveta a celkovo na skvelé 4. miesto v rebríčku ATP:

​Aj Paulínu, ktorá sa medzičasom stala aj tak trošku influencerkou s vyše 75 tisíc fanúšikmi, jej umiestnenia na konci výsledkovej listiny veľmi mrzia, no ak je zrejmé, tentokrát ju dočista nahnevali najmä reakcie ľudí. "Posledné 2 roky mám pocit, že vyjadriť sa k pretekom nemá vôbec žiadny význam. Ale dnes mi nedá nenapísať pár slov. Neviem, čo sa v našej spoločnosti stalo, že sme sa stali ľuďmi plnými zloby, hejtu, mudrovania, urážania, krutosti. Sme ako národ na takom dne, že toto je jediné čo nám ostáva? Asi áno," skonštatovala Paulína smutnú skutočnosť, aspoň podľa diskusií na sociálnych sieťach.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Paulína Fialková (@paja.fialkova)

"Ja som si dobre vedomá toho, že moje výsledky boli v Ostersunde hrozné. Veľmi ma to trápi aj preto, že z prípravy som mala naozaj dobrý pocit. Ale viete čo? Svedomie mám čisté v tom, čo som príprave dala. Za seba som viac ako maximum z mojich možností spraviť nemohla," napísala triezvo biatlonistka a poukázala aj  na stav slovenského biatlonu. Nahnevaný príspevok zdieľala v stories aj Dominika Cibulková, ktorá vie o hejtoch svoje. "Paji, myslím na teba a držím ti palce. Niekedy ti poviem moje životné krédo ohľadom tohto, ale to až osobne, je to príliš vulgárne na sociálne siete," odkázala kamarátke a športovej kolegyni. Ako Paulína napísala, hejty od ľudí, čo o športe reálne nič nevedia a teoretizujú akurát tak doma z gauča nečíta a netrápia ju. Ostáva veriť, že biatlon ešte nezavesí na klinec a poteší seba aj fanúšikov aj peknými výsledkami.

Súvisiace články

Najčítanejšie