Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Český herec s covidom stále na JIS: Nič horšie som nikdy nezažil!
Zdielať na

Český herec s covidom stále na JIS: Nič horšie som nikdy nezažil!

Zdroj: instagram/ME

Covidom postihnutý český herec Miroslav Etzler (56) leží už druhý týždeň v nemocnici a musí dostávať kyslík. Veľmi sa kajá za svoju váhavosť nechať sa zaočkovať. Pritom vraj nie je žiaden antivaxer, ale nevyšiel mu vraj na to čas. Je veľmi vďačný zdravotníckemu personálu nemocnice a nevie, ako sa má dostatočne odvďačiť všetkým, že sa o neho tak intenzívne starajú. Dnes mu je už jasné, že sa zaočkovať mal, aby sa možno vyhol ťažkému stavu, v akom sa nachádza.

Pre Miroslava Etzlera sú posledné dva týždne poznamenané covidom v spojení so zápalom pľúc. Ťažký priebeh má azda aj preto, že je tuhý fajčiar a navyše astmatik. Musel byť hospitalizovaný v nemocnici v Českej Lípě a tam dostáva potrebnú liečbu. "Mal som ťažký covidový atak spojený s obojstranným zápalom pľúc. Som na kyslíku a skôr tuším, ako viem, ako sa to bude ďalej vyvíjať,napísal po prijatí do nemocnice herec na svoj profil s priznaním, že nebol zaočkovaný proti covidu-19.

Zhodou okolností brat Mirka Etzlera, novinár Tomáš Etzler, sa nedávno veľmi ostro vyjadril na adresu tých, čo sa nedali zaočkovať proti covidu. Jeho škandalózne slová, že "neočkovaní neumierajú dostatočne rýchlo," veľmi pobúrili mnohých ľudí. Akoby mu osud chcel dať príučku, keď covid ťažko postihol jeho brata. Na to ho upozorňovalo zopár prispievateľov na sociálnu sieť. Zdá sa však, že ani so svojím bratom nemá novinár žiadne zľutovanie, keď ho nazval vo svojom príspevku "bezohľadným sebcom". 

Miroslav Etzler sa aj v minulosti snažil v oblasti zdravotne starostlivosti robiť osvetu: 

Aj keď je veľmi slabý, nedalo mu, aby všetkých nevaroval pred covidom a odporúča rozhodne očkovanie. "Nenechať sa zaočkovať bola obrovská chyba. Prosím, ak môžete, urobte to," vyzval všetkých populárny herec. Najnovšie priznal, že jeho stav nie je ľahký, no pridal aj trochu humoru. "Vždy bol môj sen byť s tromi sestričkami v sprche. Dnes sa to podarilo. Sprcha bez kyslíka. Nič horšie som snáď nezažil. Do izby ma doviezli, an neviem ako. V nemocnici v Českej Lípě nemajú sestričky, ale anjelov. Neviem, ako im poďakovať," vyznal im svoju vďaku.

Etzler znáša covid veľmi ťažko:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa mireketzler (@mireketzler)

"A tiež sú tu vojaci. Sú slušní, skvelí a priateľskí. Viem, že som tu kvôli svojej hlúposti a vy takto slušne. Ďakujem vám, ďakujem za lásku, pokoru, slušnosť a vysokú profesionalitu. Viem, aké veľmi to musí byť náročné. A veľmi sa ospravedlňujem, stále nemám silu odpovedať," cítil herec potrebu vyznať svoj obdiv aj vojakom, ktorí v nemocnici pomáhajú. Ostáva veriť, že sa mu zdravotný stav už čoskoro zlepší, na druhej strane, ak by sa vďaka covidu zbavil fajčiarskeho zlozvyku, bolo by to len dobre.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie